Meijer wil een echte burgervader voor Zwolle zijn

Zwolle – Burgemeester H.J. Meijer gaf donderdagavond, na de installatie van de raadsleden, de nieuwe raad mee dat het maken van keuzes en het vinden van balans belangrijk is. Het vinden van balans als je bijvoorbeeld kinderen hebt, er een baan naast hebt en het raadswerk erbij gaat doen. Ook de keuze om de burger op te zoeken, vergaderingen bij te wonen of een selectie te maken van het vele papierwerk wat op de raadsleden af zal komen vergt takt. Meijer was blij met een veranderde cultuur van de raad. In 2006 kreeg de raad als kritiek, dat er te weinig respect was voor elkaar. Er is nu een andere cultuur, zei de burgemeester.

img_2208_copy.jpg

Het onderwerp bezuinigingen zal belangrijk worden de komende vier jaar. Het zal een centraal thema worden de komende vier jaar. Daarbij moet je dan belangen behartigen maar ook belangen afwegen. Niet altijd even eenvoudig in de politieke arena. Meijer prees verder de initiatieven waarbij de burgers betrokken worden bij diverse Zwolse projecten. Hij noemde bijvoorbeeld Beginspraak, pre-mediation en Samen Maken We De Stad en het werk dat de ideeënmakelaar doet. Een ieders bijdrage wordt gevraagd. De burgemeester kwam nog terug op de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week. Hij vond zelf dat hij onvoldoende aandacht aan de lage opkomst had geschonken. Met 54,1 % was dat landelijk gezien nog wel een voldoende, maar Meijer zou ook graag die andere 45 % van de Zwolse burgers bij de stad willen betrekken. Voor zichzelf ziet Meijer een scharnierfunctie: het moeten bewaken van processen en culturen. Verder wil Meijer een echte burgervader voor Zwolle en de raadsleden zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Meijer wil een echte burgervader voor Zwolle zijn”

  1. Ken hem niet persoonlijk maar vind hem niet als een echt “warm”persoon overkomen, vind hem vaak erg afstandelijk in het openbaar.

    Wie kan me overtuigen van het tegendeel.
    Ben heel benieuwd?

  2. Heeft verdeurie net de nieuwjaars-talk eruit gegooid. Nu moest de speech-schrijver alweer aan de bak 😮 En niemand vraagt zich af wat het nut is van teksten als: “Ik wil een echte burgervader voor Zwolle zijn”?

    Bedoel, hier hebben we ook een “papa”… Die houdt toch ook geen 2 speechen in 2 maand tijd?
    Niemand is toch meer of minder dan een ander?

  3. @ Ingrid, 1 keer ontmoet en kort gebabbeld. Kwam hij op stembureau kijken…

    Warm is een heel groot woord. Belangstellend ok, maar als je dat niet bent hoef je ook niet te komen met 2 adjudanten.
    Afstandelijk mwoooo meer houterig.

  4. Ingrid heeft wel een punt, een innemende bestuurlijke persoonlijkheid als een Terpstra, Jorritsma of om mijn part Leerkes (maastricht) is onze burgervader niet. Vaak afstandelijk ja, en niet de ‘warme man’ die je misschien zo verwachten. Maar zakelijk moet je tegenwoordig ook je mannetje staan, en dat doet hij dan weer meer dan goed vind ik.
    Op Dick’s reactie ga ik niet eens in.

  5. Burgemeester H.J. Meijer gaf donderdagavond, na de installatie van de raadsleden, de nieuwe raad mee dat het maken van keuzes en het vinden van balans belangrijk is. Het vinden van balans als je bijvoorbeeld kinderen hebt

    Dat heb ik vandaag meer gehoord maar die koos voor zijn vriendin

  6. Weet je ik heb bij beeld van een burgervader iemand op mijn netvlies iemand op wie iedereen zo op af stapt, maar als ik hem ergens zie, dan vind ik hem om zich heen kijken zo van, spreek me niet aan, liever niet eigenlijk.

    Bij de bridgeclub, zal hij zo onder tussen wel ingeburgerd zijn, ik persoonlijk zou hem dan ook niet zo snel benaderen met vragen die in de gemeente spelen. Ook hij heeft natuurlijk een vorm van ontspanning nodig, de boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn ook bij de Zwolse burgervader niet.

  7. In die aangelegenheden waarbij ik burgemester Meijer ben tegengekomen was er weinig sprake van jovialiteit en (gespeelde) warmte.
    Ik zag hem tijdens de Carnavalsoptocht nogal ongemakklijk in een pseudo generaalspak op het bordes van de Harmonie staan, dat past niet bij hem, doe hem dat dan ook niet aan, vind ik.
    e in een
    Ik vraag me af of we op een popie burgemeester zitten te wachten die je op een van Doorenmolen-achtige wijze op de schouders slaat en verder niks doet..
    Integriteit en betrokkenheid sla ik als belangrijke eigendschap voor een burgemeester veel hoger aan.
    Met een goede PR man en een mental coach komt ie er wel denk ik.

  8. @Dick,
    Kom net van de DNO bijeenkomst bij “Hoog” maar wat bedoel jij precies met :
    Bedoel, hier hebben we ook een “papa”… Die houdt toch ook geen 2 speechen in 2 maand tijd?
    Niemand is toch meer of minder dan een ander?

    Okay, maar iedereen heeft “tools” waar mee hij of zij zijn/haar vooordeel mee doet en daarmeee scoort.
    In de Stentor van donderdag stond een heel mooi artikel over “”flirten”.
    De betekenis hiervan is: communicatie en kunnen en willen luisteren naar elkaar. Ik zou zeggen, doe je voordeel.

  9. @ Papa, goeiemorgen…..papa als synoniem voor vader…..de ene vader houdt 2 speeches in een dikke 2 maand (ook) ter profilering.

    De ander “papa” heeft dat toch ook niet nodig 😉
    ———
    Niemand is toch meer of minder dan een ander?

  10. Ben het wel met observer eens!

    Hij fietst hier ook geregeld door de straat heen en je zou toch verwachten dat als je echt zo’n burgervader zou willen zijn je op zijn minst iig je buurtbewoners goeiendag zegt maar idd hij kijkt dan om zich heen van oeh spreek mij aub niet aan! Is niks mis mee hoor maar roep dan niet zulke dingen over een echte burgervader etc.

  11. @ Natasch, ik denk dat wij hetzelfde gevoel hebben bij onze burgervader.
    Hij komt afstandelijk over, zo van benader me niet rechtstreeks.
    Dus wil hij “onze”burgervader worden dan mag hij nog wel e.e.a aan zijn uitstraling doen.
    En wat observer zegt als brugwachter bij de carnaval, ja we krijgen op ons werk allemaal wel eens een opdracht die je wat minder leuk vind, maar om er dan zo’n oorwurmen gezicht bij te trekken, terwijl je volop in de spotlights staat vind ik niet handig!!!!!!.

  12. Observer; Maar uh…

    Met een goede PR man en een mental coach komt ie er wel denk ik.

    2x fulltimebaan 40 uur in de week of inhuren? Wij betalen dat?

  13. Waarom wordt onze burgemeester maar van een kant belicht? Hij kan ook verlegen zijn.
    Mijn ervaring is: gewoon zelf aanspreken, wedden dat je een reactie krijgt?
    En dat wij niet zo’n ‘vlotte’ burgemeester hebben wel dat is dan zo maar met een vlotte krijg je net zo min de bezuinigingen weg.

  14. @ Zusenzo, hij is degene die aangeeft dat hij een echte burgervader voor Zwolle wil zijn. En bij een vader stel ik me een iets minder afstandelijk persoon voor.
    Dus jou reactie snap ik niet helemaal.

  15. Je kunt zeggen wat je wilt van onze Byrgemeester,maar we hebben zogenaamde kanonnen gehad die Zwolle alleen maar als opstapje gebruikt hebben,Hermans,Fransen etc.Van deze meneer gaat toch een stabielere burgemeester uit en dat is voor Zwolle niet verkeerd.Hoeveel Wethouders en raadsleden hebben al voor hun termijn afscheid genomen??.Als je dan ook nog elke paar jaar een nieuwe burgemeeste hebt is het helemaal niet goed.En hij is heel menselijk volgens mij.Niet iedereen hoeft voorop te lopen in de polonaise

  16. Het is ook niet verkeerd bedoeld Wichert! Die man doet zijn werk goed! Maar het is niet iemand waarvan je denkt he daar heb je de burgemeester, daar ga ik eens even gezellig mee babbelen….. En dat vind ik ook prima maar roep dan niet zoiets;)

  17. Moet je trouwens babbelen, ik babbel weinig met mijn buren maar ben er als ze me nodig hebben, ik denk dat dat de beste optie is.

  18. Ingrid,

    hoeveel vaders zullen er zijn als hij?

    Kan deze man dan geen groot hart hebben?

    Weet ik niet zusenzo, ken hem niet als vader, maar nogmaals het is zijn uitspraak niet de mijne.Vind hem alleen erg afstandelijk over komen. Zeker als hij een publiekelijk optreden heeft, vind ik hem uitstralen van hier ben ik maar kom niet naar me toe.

    Hoe hij is in zijn bestuurlijke functie?

    En helaas zusenzo volgens mij is hij burgemeester, en als je niet graag rechtstreeks benaderd wil worden, dan heb je volgens mij de verkeerde functie gekozen.

    En dat jij met de buren af en toe babbelt, maar er in geval van nood er altijd voor ze bent, dat is geweldig voor je buren.

    Maar volgens mij is praten met de mensen uit jou stad toch echt iets wat bij je functie als burgemeester hoort.

Reacties zijn gesloten.