Sint genomineerd voor Zorgmanager van het Jaar 2010

Zwolle – De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2010 zijn bekend gemaakt. Naast Piet-Hein Buiting en Willem de Gooye is ook de bestuursvoorzitter van de Isala Klinieken uit Zwolle, Marjanne Sint, genomineerd. Dat maakte de website voor Beleid en Management Zorgvisie vrijdag bekend.

sint.jpg

Piet-Hein Buiting is bestuursvoorzitter van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Marjanne Sint is bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle en Willem de Gooyer bestuursvoorzitter van Steinmetz/De Compaan in Rijswijk. Vorig jaar werd de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar gewonnen door Emile Lohman, de bestuursvoorzitter van UMC St Radboud in Nijmegen. De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar is een begrip in de gezondheidszorg. Hij wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan.

De genomineerden zijn voorgedragen door mensen uit de eigen organisatie en door stakeholders. Over twee weken kunt u in Zorgvisie magazine lezen wat de drijfveren zijn van de kandidaten en hoe zij aankijken tegen het managementvak.

Marjanne Sint is van mening dat de allerbeste ziekenhuismanager zich moet kunnen verplaatsen in wat professionals drijft. “De ideale ziekenhuisbestuurder heeft respect voor de dokters, maar geen ontzag.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Sint genomineerd voor Zorgmanager van het Jaar 2010”

  1. Mevrouw Sint heeft in ieder geval de Isala Klinieken bestuurlijk in correct vaarwater geleid. Na jaren geklungel, eindelijke iemand die van plannen werkelijkheid maakt en het tempo ook nog eens omhoog stuwt.
    Voor mij al de winnaar

Reacties zijn gesloten.