Leerlingen Emmaschool delen parkeerboetes uit

Zwolle – In het kader van de verkeersveiligheid rondom scholen heeft Wipstrik Veilig i.s.m. de Emmaschool en haar leerlingenraad een ludieke actie opgezet. Maandagmorgen vond de aftrap plaats. Leerlingen van de Emmaschool voerden parkeercontroles uit in de directe omgeving van de school, en zullen dat ook de hele week blijven doen. Ouders die hun auto te dicht bij school parkeren zullen op een ludieke manier worden ‘beboet’.

 15-03-2010_aktie_parkeren_bij_scholen_dalton_school__2.jpg

Al jaren is de verkeerssituatie in de Wipstrik aan de kant van de schrijversbuurt niet optimaal voor opgroeiende en schoolgaande kinderen. De actiegroep Wipstrik Veilig wil graag dat de kinderen in de Wipstrik veilig kunnen spelen en naar kunnen school gaan. In de afgelopen decennia zijn er al meerdere pogingen ondernomen om de buurt veiliger te maken. Er zijn voorstellen geweest voor zebrapaden, bussluizen, verkeerslichten en 30-kilometer-zones. De 30-kilometerzone is nu toegezegd door de gemeente en deze zal in april 2010 worden toegepast.

15-03-2010_aktie_parkeren_bij_scholen_dalton_school__5.jpg

15-03-2010_aktie_parkeren_bij_scholen_dalton_school__4.jpg

15-03-2010_aktie_parkeren_bij_scholen_dalton_school__1.jpg 

Wat gaat de actiegroep nog meer doen?I.s.m. de gemeente Zwolle zal onderzocht worden waar de belangrijkste knelpunten zich voordoen voor de schoolgaande jeugd. Op dit moment een parkeercontrole-actie.U kunt de vorderingen volgen via www.wipstrikveilig.tk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Leerlingen Emmaschool delen parkeerboetes uit”

  1. Nee maar nu attenderen ze misschien wel hun ouders er op. Hier ook zo’n aktie geweest als je het goed deed vlgns de regels kreeg je een pak koekjes van de C1000. Als je het fout deed een rode kaart. Ohja de wijkagent was er ook nog bij

  2. Lekker veilig…je kinderen met de auto naar school brengen… Nergens oog voor hebben…als de eigen kroost maar veilig voor de school uit de deur gezet kan worden. En vooral niet verder dan 10 meter hoeft te lopen!

  3. idd, lekker veilig, fietste pas ook door stadshagen langs een basisschool, werd bijna aangereden door een stadsbus omdat ik langs een hele rij dubbel geparkeerde auto’s moest fietsen, terwijl een paar meter verder genoeg ruimte was om te parkeren.
    Gek toch, zwolle is toch niet zo groot, maar alles moet met de auto. Ben zelf opgegroeid in een buitengebied maar nog nooit naar school gebracht in een auto…..

  4. Eens Plantje, 15 maart 2010 om 23:24.

    @ evert, je zou er heel goed verwend spul mee kunnen kweken. Zie Westenholte ook als buitengebied…..buitencategorie 😉

Reacties zijn gesloten.