Nederlandse damesjeugd speelt gelijk tegen Engeland

Zwolle – De oefeninterland voetbal tussen de damesjeugd van Nederland en Engeland is maandagavond in een gelijkspel geëindigd. Op het Sportpark van Be Quick’28 werd de uitslag 3-3. Voor het oranje onder leiding van Maria van Kortenhof een mooie prestatie.

 voetbal-49.jpg

Maandagavond troffen de oranje-meisjes onder 15 jaar het meisjesteam van Engeland. Een fraaie oefenpot werd het in Zwolle niet. De stromende regen was de spelbreker in deze. Door het slechte weer was er ook weinig publiek langs de zijlijn. De meiden lieten zich niet uit het veld slaan en gingen de strijd aan met elkaar. Engeland, met speelsters van klinkende voetbalteams als Manchester United, Liverpool en Arsenal, nam de leiding in Zwolle. P. Williams (Everton) was de doelpuntenmaakster (0-1). Nederland kwam daarna op gelijke hoogte (1-1) door I. v.d. Zanden (speelster van ZSV). Nog in dezelfde eerste helft kwam Nederland zelfs op voorsprong. V. Miedema (speelster van De Weide Hoogeveen) plaatste de bal tussen de palen (2-1). H. Kelsh (Crewe Alexandra) trok de stand weer gelijk (2-2-). Engeland ging de rust in met een voorsprong doordat B. Mead (Middlesbrough) het net trof (2-3). In de tweede helft werd er één keer gescoord, door Nederland. Wederom I. v.d. Zanden maakte in de laatste minuut de gelijkmaker (3-3). Komende woensdagmiddag 13.00 uur vindt bij Be Quick’28 nogmaals de oefeninterland tussen de meiden van Nederland en Engeland plaats.

voetbal-38.jpg

voetbal-148.jpg

voetbal-156.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Nederlandse damesjeugd speelt gelijk tegen Engeland”

  1. Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar speelde woensdag opnieuw gelijk tegen Engeland. In Zwolle eindigden Engeland en Oranje ditmaal op 1-1, onder een heerlijk lentezonnetje.

    Na het 3-3 gelijkspel van maandag was niet alleen het resultaat gelijk in de tweede oefeninterland. Oranje reproduceerde op het van Be Quick’28 ook de geniepige gelijkmaker in de laatste minuut. Nadat Ilse van der Zanden drie dagen eerder in de slotseconde fraai 3-3 maakte, voorkwam nu invaller Jeslynn Kuipers op de valreep een nederlaag.
    ‘Meer moeite’

    ,,Maar in deze tweede wedstrijd hadden we het wel moeilijker dan in de eerste⤝, moest KNVB-coach Maria van Kortenhof erkennen. ,,Met name op spits Bethany Mead kregen we moeilijk vat. Ze liep makkelijk weg van onze verdediging en vooral bij diepe ballen hadden we het lastig.⤝

    De Engelse treffer kwam dan ook voort uit zo’n situatie. Oranje schakelde na balverlies op het middenveld niet snel genoeg om, waarna Mead de diepte in werd gestuurd. De handige aanvaller kon zich losmaken van Van der Zanden en bracht haar ploeg op slag van rust terecht op voorsprong.

    Late gelijkmaker
    Van Kortenhof: ,,In zo’n wedstrijd worden de speelsters verplicht om sneller te handelen. Dit soort wedstrijden zijn daarom prima voor die meiden. De speelsters moeten nog leren om met veel weerstand te spelen. Gelukkig hebben ze de schade beperkt kunnen houden.⤝
    De speelsters van Onder 15 stapten daardoor aan het eind zelfs nog met een lach op hun gezicht van het veld. Chelly Drost kwam in ver in blessuretijd via de rechterkant van het veld door, waarna haar schot op de binnenkant van de paal belandde. Kuijpers was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen.

    Statistieken

    Nederland – Engeland 1-1 (0-1).

    Scoreverloop: 35+1. Mead 0-1, 70+5. Kuijpers 1-1.

    Nederland: Nienke Olthof (VIOS-W), Lauren Delleman (Sporting Martinus), Ilse van der Zanden (ZSV), Danielle Kuikstra (Spijkenisse), Maud Sakbal (SC ’t Zand), Chelly Drost (Legmeervogels), Kim Zethof (Legmeervogels), Evy Meinders (SKV), Vivianne Miedema (v.v. de Weide Hoogeveen), Marthe van Erk (Zundert), Kim Mourmans (Eijsden).
    Wissels: 36. Sakbal vervangen door Dominique Janssen (Wittenhorst), 36. Zethof vervangen door Jeslynn Kuijpers (SC ”t Zand), 50. Kuikstra vervangen door Lesley te Winkel (Voetbalacademie FC Twente), 51. Van Erk vervangen door Vera Berends (Voetbalacademie FC Twente).
    Overige wissels: Jennifer Vreugdenhill (SC ’t Zand), Naomi Toonders (Best Vooruit), Annet van Hout (Julliana Mill).

Reacties zijn gesloten.