Oorlog ????

Foto van auteur

Toen ik afgelopen zaterdagmorgen 14 oktober de krantenkop ‘Heuse oorlog rond tv-monument Lingo’ dacht ik gelijk – wat te doen bij een eventuele ramp. Ik las de voorlichtingskaart – die altijd in mijn  elektriciteitskastje hangt – met daarop wat bruikbare adviezen. Maar wat denk je? Er stond helemaal niets over mediarampen in. Ik bleef kalm en las gelukkig dat ik bij dit soort gevallen mijn radio en/of Tv aan moest zetten. Ik zette beide aan – met de volume knoppen op volle sterkte – want ik wilde natuurlijk niets missen. Ik had immers nog nooit een mediaoorlog meegemaakt en wist dan ook niet wat zo’n oorlog allemaal voor gevolgen voor mij zou kunnen hebben. Na twee uur met een thermoskan koffie en wat broodjes onder mijn trapkast te hebben gezeten – werd het mij duidelijk. Dit was een héél andere oorlog. Dit was een oorlog tussen 800.000 trouwe Lingo- kijkers – en zij die beslissen hoelang daar nog naar gekeken mag worden. Er zijn in Den Haag al Kamervragen over gesteld – dus dat hoeft ons stadsbestuur gelukkig niet meer te doen.

De eerstkomende raadsvergadering zal uit protest worden gestart met het kijken naar LINGO – zodat iedere Zwollenaar weet – dat een spelletje als LINGO – net als politieke spelletjes – gewoon bij ons volksvermaak behoren –  en dus óók bij ons stadsbestuur gegarandeerd in goede handen is. Nietwaar college en raadsleden? 

Polleke

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Oorlog ????”

 1. Mwah, als het aan Den Haag ligt, staat de optie van Lingo laten doorgaan volgens mij niet op de kaart!
  Je zou natuurlijk vanuit het oogpunt van integratie, een Marokkaanse versie van Lingo op de buis kunnen gaan brengen. Dan kan Den Haag zich verantwoorden met het oog op cultuur lijkt mij.. vraag me alleen af of je het dan met een klein aantal letters redt! 😉
  Je bereikt er in ieder geval dan wel de jeugd mee. :-

 2. Dat moeten dan wel Arabische tekens worden. Lijkt mij trouwens best wel leuk. Elke dag een gratis Arabische talencursus. Natuurlijk te beginnen met het bekende Aap -noot -mies enz-enz.

 3. ik weet ook niet of alle tekens wel alleen maar letters uitbeelden of ook zinsdelen etc … is volgens mij niet 1 op 1 te vergelijken.

  Geldt ook voor andere talen zoals japans/chinees etc. Het is niet voor niks dat ze daar uit pure wanhoop maar een cijferpuzzle (Suduko) voor hebben ontworpen om toch puzzles te kunnen verkopen in Azie. Letterpuzzelen gaat daar gewoon niet zoals wij dat kennen :)))

 4. Kunnen we denk ik voor het gemak t?³ch maar beter – het Esparanto tot wereldtaal verklaren. Lijkt me leuk – dat je dan zowel met een Eskimo – als met een bosjesman kunt communiceren.

 5. @L. Lots -> hoe leren we dan die esimo en die bosjesman esperanto ?? we hebben nu al moeite om onze eigen paboleerlingen rekenen te leren 😀

 6. ik vond het nogal potsierlijk om Jan Peter B., de minister president (MP) van W&NVJPB 1), zich zo direct te horen uitspreken over LINGO. Als we het over andere (in mijn ogen echte) misstanden in Nederland hebben, dan hoor ik hem nooit zo snel daarover iets zeggen of zelfs in het geheel niet. De komende verkiezingen zullen er wel wat mee te maken hebben. Dat mag je dan ook als MP wel even gebruiken zal ie wel gedacht hebben. Levert wellicht paar extra stemmen op van mensen die niet weten wie die is en wat ie doet .. maar nog net herinneren dat ie VOOR het behoud van Lingo was. Pak je als MP toch daarna weer lekker je hobby van W&NVJPB 1) op !

  _________________________
  1) W&NVJPB = waarden en normen volgens JPB

 7. @beuvos
  Bij de taalboekjes van het esperanto – leveren we (de Verenigde naties) natuurlijk gelijk wat telraampjes en simpele rekenboekjes van onze rekenmeester Willem Bartjens. En rekenen is gelukkig overal ter wereld het zelfde. Dat onze Pabo-studenten er een potje van maken -daar kan de eskimo en bosjesman natuurlijk niets aan doen.

 8. @lots .. mm taalboekjes …. ik weet niet of die eskimos en bosjesmannen uberhaupt wel een geschreven taal hebben :)) .. als dat zo is, dan helpen taalboekjes niet veel want dan kunnen ze niet eens hun eigen taal lezen. Niks mis mee overigens … het meeste dat in het nederlands geschreven wordt is niet echt je van het. Daar mis je weinig aan ;D

 9. @beuvbos
  Als de eskimo’s en bosmannen nog geen geschreven taal hebben – dan ligt er voor ons hoog ontwikkelde Nederland een schone taak weggelegd om ze dat (natuurlijk all?©?©n als ze dat zelf willen) alsnog te leren. Van de bosjesmannen is dacht ik bekend dat ze het bevolkingsregister op een dikke boom bijhouden. Daar zit natuurlijk wel een nadeel aanvast. Want als die boom ooit dood gaat – en er brandhout van wordt gemaakt – dan gaan al die gegevens natuurlijk mooi in rook op.
  Want een ‘back-up’ boom zal daar vermoed ik nog wel niet bestaan. Wat kun je trouwens over zo’n onderwerp een flinke boom opzetten h??? Ik ga dat boompje dus maar snel kappen.

Reacties zijn gesloten.