Vervolgonderzoek nieuwbouw poppodium Hedon

Zwolle – Er komt een vervolgonderzoek naar de mogelijkheden voor nieuwbouw van poppodium Hedon langs de Burgemeester Drijbersingel en op het Noordereiland. Burgemeester en wethouders willen van die beide mogelijke bouwlocaties weten of daar een realistisch plan voor gemaakt kan worden. Aandachtspunten in het onderzoek zijn onder meer de financiële en stedenbouwkundige gevolgen van een nieuw Hedon op een van beide plekken. Omwonenden en andere belanghebbenden worden betrokken bij het onderzoek.

Zwolle denkt al langer na over de toekomst van Hedon. Burgemeester en wethouders gaven in 2006 al aan dat het Zwolse poppodium uitgebreid zou moeten worden. Een nieuw, groter Hedon – met een bredere programmering dat ook grote (inter)nationale acts ruimte biedt, dance-evenementen en meer mogelijkheden voor verhuur – versterkt de sociaal-culturele infrastructuur in Zwolle. De nieuwe jongerenvoorziening draagt bovendien bij aan het profiel van Zwolle als cultuurstad.

Vorig jaar is een onderzoek uitgevoerd naar onder meer mogelijke locaties en een programma van eisen voor het toekomstige Hedon. In samenspraak met de gemeenteraad is daarna besloten dat voor twee locaties – langs de Burgemeester Drijbersingel en op het Noordereiland – aanvullend onderzoek gewenst is. Op basis van zo’n onderzoek kan straks beter een definitieve keuze worden gemaakt. Vorig jaar is ook al bepaald dat de oorspronkelijk gewenste uitbreiding met een tweede zaal vorm moet krijgen als volledige nieuwbouw. Als richtbedrag wordt voor de nieuwbouw een bedrag van bijna 13 miljoen euro genoemd.

In hoofdlijnen bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen: een programmatisch en financieel onderzoek; een stedenbouwkundige en architectonische verkenning; financiële mogelijkheden; en de toekomst van Popfront – dat nu in één pand met Hedon zit. De planning is dat het nieuwe college in mei op basis van de uitkomsten van het nu opgedragen onderzoek een besluit neemt, waarna de gemeenteraad in juli een oordeel kan vellen over de nieuwbouw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Vervolgonderzoek nieuwbouw poppodium Hedon”

  1. Weer een onderzoek! In 2006 is er al toegezegd op uitbreiding! Wordt het niet eens tijd op te gaan bouwen. Hoeveel tijd en geld gaat er wel niet in alle onderzoeken zitten. Alle Zwolse en regionale bewoners zullen er profijt van hebben als de Hedon wordt uitgebreid. Tevens zegt de gemeente al 10 tallen jaren. De gemeente moet uitbreiden, meer bedrijventerein, meer studenten. Maar m.b.t. de horeca gebeurt niks (que discotheek, Hedon).

  2. Hmmm…ik had nog < ironie > < / ironie > tags om mijn tekst gezet. Mensen moeten niet denken dat ik dat serieus meen! 🙂

    Wat ik zou willen?!? Dat mensen de handen uit de mouwen (mogen) steken!

  3. Vond het wel een goede opmerking: alles moet maar onderzocht worden en het duurt maar. Heb deze discussie eigenlijk niet gevolgd… weet dus ook niet waar het beste bouwen is. Wel heel belangrijk natuurlijk, zitten veel haken en ogen aan en moet zorgvuldig gebeuren. Maar uitbreiding lijkt me niet verkeerd. Zo snel mogelijk.

  4. @roelof dat heeft zwolle zeker wel nodig. Een echt poppodium mag hedon niet genoemd worden. Als zwolle ook op het cultuurgebied mee wil komen zal ook op dit gebied wat gedaan moeten worden.

  5. Wat we ook missen is een grote disco, te belachelijk voor woorden dat een stad van 110.000 inwoners geen flinke disco heeft…
    Tevens is er nu maar 1 bios zonder beenruimte , luxe en zonder 3D (hopelijk wordt dat beter in de nieuwe bios).
    Zwolle is echter boerendorp soms… o nee… die hebben soms meer als Zwollywood op dit gebied…..!

  6. Freddie, je bent best wel negatief..

    Alleen omdat we geen discotheek hebben, zijn we een boerendorp? Beetje raar.. aangezien veel boerendorpen om Zwolle heen juist wel een discotheek hebben.

    Daarnaast is Zwolle één van de weinige steden in Nederland die vollop grote festivals en unieke feesten heeft. Straatfestival! Bevrijdingsfestival (grootste van Nederland en dit jaar een hardstyle podia erbij op dé nieuwe evenementen locatie van Zwolle; rodetorenplein)
    Hanzedagen, fusion of dance, stad als theater, citymoves enzovoort..

    Tevens komt er nu ook op koninginnendag een groot gratis feest op het rodetorenplein.

    Zwolle leeft en zeker voor een stad als Zwolle (waar altijd alles stug en moeilijk gaat), zijn we erg goed bezig!

    Ik stel dus voor.. kijk een keer naar de dingen die we hebben.. en niet naar de dingen die we niet hebben.

Reacties zijn gesloten.