Maatje op Maat ontvangt donatie van VNO-NCW

Zwolle – Afgelopen vrijdag ontving Landstede voor het project Maatje op Maat een bedrag van €22.650,- vanuit de Stichting Fonds 100 jaar VNO-NCW. Het Fonds heeft vier schenkingen gedaan aan twee organisaties in Drenthe en twee in Overijssel, die ondernemerschap bevorderen of een sociaal- maatschappelijk doel nastreven. Maatje op Maat was één van de twee Overijsselse projecten. Voorzitter Bernard Wientjes van ondernemersorganisatie VNO-NCW overhandigde vrijdagmiddag in De Havixhorst de schenkingen. Het fonds is in 1999 opgericht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VNO-NCW.

 

vnoncw_prijs_maatje_op_maat.jpg 

Op de foto (Frans Paalman) van vlnr.: Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, Nabil Sahhar, projectleider Maatje op Maat bij Landstede en Bart Beusmans, Voorzitter stichting Fonds 100 jaar VNO-NCW.

Maatje op Maat heeft tot doel om de uitval van studenten bij Landstede tegen te gaan. Vaak liggen de oorzaken voor het niet afmaken van de school in de privésfeer en de sociale omstandigheden waarin de student verkeert. Met name bij allochtone jongeren leidt dit te vaak tot het vroegtijdig verlaten van de school. Bij het project Maatje op Maat wordt aan deze jongeren een maatje gekoppeld, die deze jongere coacht en begeleid. Deze maatjes zijn vrijwilligers die bereid zijn jongeren te begeleiden.

De vrijwilligers zijn heel divers: docenten, ondernemers, gepensioneerden, conciërges, rechters, wethouders. Het project loopt inmiddels zo’n vier jaar en de resultaten zijn bijzonder positief. Landstede faciliteert het initiatief en financiert het voor de helft. Voor de andere helft is men afhankelijk van derden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Maatje op Maat ontvangt donatie van VNO-NCW”

  1. Beste Nabil,

    Hartelijk gefeliciteerd met die geweldige beloning ! Een zeer welverdiende prijs. Doe er iets mee.

    Groeten,
    Truus

  2. En toch het MBO, zoals Landstede mag ook gaan investeren in het aantal kinderen dat door 1 stagebegeleider of 1 mentor begeleid mag worden. Ik denk dat mede doordat de begeleiding op het MBO, niet is wat het zijn moet er veel minder jongeren uit zouden vallen. En dan zouden deze projecten niet of in veel mindere mate nodig zijn.

    Wij hebben het voor onze oudste zelf aan de lijve onder vonden, hoe je als jongere afgescheept word en als je dan als ouder niet blijft sturen, kom op niet opgeven blijven bellen blijven mailen totdat ze er “gek”van worden. MBO scholen zit er korter op. Dan voorkom je veel uitval van leerlingen.

  3. Wat gaat er met dat geld gebeuren, als het hele project op vrijwilligers draait?
    is dit voor lesmateriaal, het huren van een lokaal oid?
    In ieder geval gefeliciteerd.

Reacties zijn gesloten.