Misdaadjournalist twijfelt aan verhaal Maria Mosterd

Zwolle – Misdaadjournalist Henk Jan Korterink zegt dat het verhaal van de Zwolse Maria Mosterd – die op twaalfjarige leeftijd werd misbruikt door een loverboy – niet klopt. Maartje Somers en Juliette Vasterman schreven hierover een artikel in NRC Handelsblad.

Dit verhaal krijgt hoe dan ook een staartje, want in mei brengt de misdaadjournalist een tegenboek uit. Het zou wat zijn als uiteindelijk blijkt dat mevrouw Mosterd dit hele verhaal uit haar duim heeft gezogen. Er zijn namelijk 250.000 exemplaren van ‘Echte mannen eten geen kaas’ verkocht. En opvolger ‘Bindi’ ging 75.000 keer over de toonbank. En dan dan moet je het boek van moeder Mosterd niet vergeten, want ook zij kwam met een boek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Misdaadjournalist twijfelt aan verhaal Maria Mosterd”

  1. Uit het NRC-artikel:

    Maar volgens Korterink is het boek verzonnen. Zo is het volgens hem niet aannemelijk dat politie en gezagsdragers in Nederland meedoen met het toedekken van dit soort praktijken.

    Over zijn stelling zal ik geen oordeel vellen, maar als men de artikelen van ?bercomplotter Micha Kat leest op Klokkenluider.nl dan kan er sterk getwijfeld gaan worden aan bovenstaande steling van auteur Korterink.

    Affaire Joris Demmink: het feitenoverzicht

    Nederlandse Staat gechanteerd door Turkije

    Wat moet je nou van dat soort artikelen denken?
    Te ver gezocht? Ontsproten aan het brein van een complotter? Kern van waarheid?
    Wie zal het zeggen?

    Maar dan is er in één keer een artikel op diezelfde website waardoor je toch je wenkbrauwen gaat laten fronsen:

    NRC opent aanval op Demmink:

    Wij denken dat NRC Handelsblad zo gouvernementeel is, dat ook deze publicatie heeft plaatsgevonden op last van hogerhand, van dezelfde krachten die NRC twee jaar geleden nog opdroegen Demmink te dekken.

    De ??bonnetjes-truc?? zou zomaar de stok kunnen zijn waarmee de hogere krachten Demmink willen slaan en vervolgens willen lozen omdat de Justitie-SG inmiddels een enorme bedreiging vormt voor de Nederlandse staat. Demmink wordt gechanteerd door de Turkije en waarschijnlijk nog door meer landen die beschikken over compromitterend materiaal.

    Hoe er ook over gedacht wordt, het valt mij gewoon op dat NRC de laatste tijd wel erg veel sex- en misbruikgerelateerde onthullingen brengt.
    Zie o.a. ook de katholieke kerk en het blindeninstituut waar enorme misstanden hebben plaatsgevonden.
    Komt dit door de nieuwe eigenaren de behoorlijk machtige en vooral rijke familie Brenninkmeijer die via hun investeringsmaatschappij Egeria de NRC overgenomen hebben?

  2. Het zou zeer opzienbarend nieuws zijn dat Maria Mosterd alles uit haar duim gezogen zou hebben. Het viel me wel op dat ze werkelijk alle media opzocht om maar in beeld te komen, en ook een rondje Zwolse scholen schuwde ze niet. Maar om al die jaren een theaterstukje op te voeren gaat me tever. Ik geloof dan ook dat Mosterd slachtoffer is.

  3. Het wordt nu zo’n WEL OF NIET verhaal, terwijl ik aanneem dat de waarheid ergens in het midden ligt.
    Ik geloof dat het verhaal zoals Maria het beschreven heeft niet voor 100% klopt.
    Maar in bovenstaand artikel staat: het zou wat zijn als uiteindelijk blijkt dat mevrouw Mosterd dit HELE verhaal uit haar duim heeft gezogen.
    Dat is dan wel weer erg zwart/wit.
    Waarschijnlijk is het verhaal deels waar en deels niet volgens waarheid.
    De grote vraag is natuurlijk hoe die verhoudingen liggen…

  4. heb het al eerder gezegd. Denk wel dat het een beschadigd meisje is, maar een die het hele verhaal geromantiseerd heeft waarbij zij haar leven als een “bonnie en clyde” verhaal beschreef om zelf te kunnen accepteren wat haar is overkomen. Wie gelooft haar boek woord voor woord?

  5. Iemand zegt : er zijn mensen veroordeeld in deze zaak. Dat is dus niet waar, ze zijn vrij gesproken ! Zegt dat niet iets?
    En vergeet niet : in alle tv shows heeft Maria (en haar moeder) beweerd dat het boek waar is!! Nu lees je plotseling dat er ‘natuurlijk’ veel bij verzonnen is’. Ja… nu het uit dreigt te komen.

  6. Op de site van nrcnext staat een bericht over Maria Mosterd. Daarin valt te lezen dat ook Peter R. de Vries de geloofwaardigheid van de verhalen van Maria in twijfel trekt. Komende zondag 9 mei zelfs een extra lange uitzending hierover van de misdaadverslaggever.
    Citaat van Peter: ??Als haar boek écht de waarheid was, dan zouden wij er geen uitzending aan wijden, en zeker geen extra lange uitzending.??

  7. Als idd blijkt dat het verzonnen is, dan kan ze maar beter emigreren. In ieder geval naar een land waar ze geen kaas hebben.
    😉

  8. Heb het altijd al een vreemd verhaal gevonden, ze was 13 jaar en zou tijdelijk aan het hoofd hebben gestaan van een misdaadorganisatie.
    Ze was bijna nooit op school en ging toch elk jaar over.
    Dat geen enkele journalist daar ooit een kritische vraag over heeft gesteld.

  9. Manou, de jongen die in de bestseller Echte mannen eten geen kaas wordt afgeschilderd als loverboy, vertelt aan SBS6 zijn kant van het verhaal. Dit in navolging op de uitzending van Peter R. de Vries, die zondag zijn programma wijdde aan Maria Mosterd.

    Mosterd, schrijfster van Echte mannen eten geen kaas, was naar eigen zeggen vier jaar lang het slachtoffer van Manou. Ze beschrijft in het boek hoe ze onder dwang werkte voor Manou en seks had met vreemden. Ook was hij gewelddadig en werd ze door hem gedrogeerd. In de uitzending van Peter R. de Vries vraagt de misdaadverslaggever zich af of het verhaal van Mosterd wel klopt. Hij schiet flinke gaten in het verhaal. Eerder plaatste journalist Hendrik Jan Korterink ook al vraagtekens bij het verhaal van Mosterd in het boek Echte mannen eten wél kaas.

    Volgens de ‘loverboy’ is het dan ook allemaal onzin. ‘Ze heeft heel Nederland een gelogen verhaal verkocht. Hoe kan ze hiermee leven? Ik heb haar nooit misbruikt, ik heb zelfs nooit seks met haar gehad. Laat staan dat ze voor mij met andere mannen naar bed moest. Ze schetst het beeld van een pedofiele pooier. Hier kan ik niet mee leven, daarom kom ik met mijn kop op tv om het échte verhaal aan Nederland te vertellen’, aldus Manou.

    Pablo Escobar

    Mosterd vertelt in verschillende praatprogramma’s dat ze soms duizenden euro’s per dag verdiende voor Manou. Hij reageert: ‘Dat meisje heeft hulp nodig. Ik ben toch geen Pablo Escobar, ik was achttien! Hoe is het mogelijk dat een jongen van 18 jaar een netwerk van mannen van 30 jaar en ouder zou leiden?’ en ‘Echte mannen eten wél kaas. Ik eet gewoon kaas.’

    Het verhaal van Manou wordt woensdag om 20.30 uur uitgezonden.

Reacties zijn gesloten.