Loesje brengt een ode aan de zorgzamen in Zwolle

Zwolle – In maart brengt Loesje een nieuw boekje uit:?ZORGEN MOET JE DOEN, NIET MAKEN?. Met dit boekje wil Loesje iedereen die in de zorg werkt in de bloemetjes zetten. Behalve via het boekje zal ze ook in levende lijve een ode brengen aan tien medewerkers uit de zorgsector.

Op woensdag 24 maart brengt Loesje een bezoek aan Zwolle. Ze zal de kraamverzorgende Jannet Keizer een ode brengen. De zorg slaat toe. De werkdruk in de zorg is hoog. Privatisering zorgt voor bezuinigingen en daardoor is er vaak minder personeel en minder aandacht voor de patiënt. Mensen die in de zorgsector werken, rennen de longen uit hun lijf. Patiënten en cliënten krijgen vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Loesje bewondert de kracht van mensen die in de zorg werken en wil hen daarom een ode brengen.

Loesje doet dit op papier door middel van een nieuwe boekje ?ZORGEN MOET JE DOEN, NIET MAKEN?. Loesje schreef dit boekje samen met honderden mensen die in welzijns-,hulpverlenings- en zorgorganisaties werken.

In het boekje stelt ze misstanden in de zorg aan de kaak op de voor haar zo typische manier: met humor en een welgemikte trap in de goede richting. Het boekje ligt vanaf 8 maart in de winkel. Maar Loesje gaat ook in levende lijve odes voordragen aan mensen die in de zorg werken. In maart trekt ze door Nederland om de harde werkers in de zorg een hart onder de riem te steken.

Ze bezoekt een jeugdhulpverlener, een begeleider van verstandelijk gehandicapten, een thuiszorgmedewerker, een chronisch zieke, een vrijwilliger voor bejaarden, een verpleegkundige, een geriater, een student medicijnen, een mantelzorger en een kraamverzorger.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Loesje brengt een ode aan de zorgzamen in Zwolle”

  1. Ja Zus en Zo. Erg interessant, ben een keer met een toffe vrouwelijke collega naar een bijeenkomst in Groningen geweest. Om daarna heerlijk van de stad te genieten. In Zwolle was er een zelfde bijeekomst in “Het vliegende paard”. Er inspirerend, creatief en vol humor.

  2. ZorgSamen,lijkt me ook een goede titel .Niet 1 dag per jaar zoals zovele BN ers de afgelopen dagen zo op trots zijn maar altijd en overal.

  3. Deze mail is misschien nog aanvullend:

    Hoi Loesje Zwolle-leden,

    De zorg zit, zoals jullie weten behoorlijk in de verdrukking. De zorgkosten rijzen de pan uit voor inwoners van Nederland en in een poging de zorg betaalbaar te houden, wordt overal bezuinigd waar het maar kan. Dat betekent in de praktijk vrijwel altijd de inzet van steeds minder mensen in de zorg, aangezien arbeidskosten het hoogst zijn van alle kosten die er in de zorg (en daarbuiten) worden gemaakt.

    Het is makkelijk hier pessimistisch over te worden, maar nee, Loesje doet dat niet. Met een nieuw, positief gestemd boekje, wil ze op een positieve manier de aandacht vestigen op de zorg. Het heet Zorgen moet je doen, niet maken. Daarnaast wil ze de mensen die in de zorg werken, een hart onder de riem steken, omdat ze zich voor ons wegcijferen en zo goed voor ons zorgen. A.s. woensdag om 12.30 uur doet Loesje dat in Zwolle.

    Wil je hier bij zijn en al die aardige mensen in de zorg bedanken voor hun inzet en ze aanmoedigen door te gaan met hun goede werk, mail dan even naar Geertje. Zij werkt op het landelijke kantoor van Loesje en organiseert de actie: geertje@loesje.nl .

    Groeten,

    Chris, Loesje Zwolle

    P.S. Mocht je nog iemand lid willen maken van onze maillijst, stuur ons dan even een mailtje met zijn of haar adres. Het is wel slim om eerst de toestemming te vragen van diegene, voordat je ons het adres doorgeeft.

    In ieder geval met mailadres.

  4. “Hoog op het verlanglijstje staat bezuinigen op de bureaucratie. Mocht GroenLinks in een kabinet belanden, dan is daar nog slechts plaats voor acht ministers (nu zestien) die elk een departement leiden. De twaalf provincies gaan op in zeven landsdelen en de waterschappen worden afgeschaft.”

    Tja, je moet toch ergens beginnen…

Reacties zijn gesloten.