Gratis compost voor Zwollenaren

Zwolle – Zwollenaren kunnen zaterdag 27 maart gratis compost afhalen bij het milieubrengstation van de Rova (Rijnlandstraat 2). De gemeente en ROVA willen op deze manier de inwoners bedanken voor hun inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan te bieden. De compost wordt in zakken van 30 liter aangeboden. De actie geldt alleen voor particulieren, zij mogen maximaal twee zakken compost per voertuig meenemen zolang de voorraad strekt (op=op). Daarnaast wordt ook losse compost aangeboden. Hiervoor geldt een maximum van 1 m3 per voertuig. Het is raadzaam om zelf een schop, stevige zakken of eventueel een aanhanger mee te nemen. Mensen die compost afhalen moeten zich op de locatie als inwoner van Zwolle kunnen legitimeren. 

Gescheiden inzamelen en composteren van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras) is goed voor het milieu. ROVA zamelt deze afvalstromen daarom apart van het restafval in. Ook het thuiscomposteren van het gft-afval is een goed alternatief dat door ROVA en gemeenten gestimuleerd wordt. Een betere scheiding van gft-afval voorkomt extra uitstoot van CO2, doordat er minder restafval in de verbrandingsovens verdwijnt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gratis compost voor Zwollenaren”

  1. In het persbericht dat eerder vandaag is verzonden is het tijdstip voor het afhalen van gratis compost per ongeluk niet vermeld. Inwoners van Zwolle kunnen zaterdag 27 maart van 10.00 tot 17.00 uur op het Milieubrengstation van ROVA in Zwolle (Rijnlandstraat 2) terecht voor gratis compost.

Reacties zijn gesloten.