Gymnasium Celeanum blijft bij OOZ

Zwolle – Het Gymnasium Celeanum blijft bij het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Het enige gymnasium in Zwolle, Gymnasium Celeanum, blijft aangesloten bij het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Een groep ouders, verenigd in de Projectgroep Toekomst Celeanum (PTC), heeft in april vorig jaar het initiatief genomen om het Gymnasium Celeanum af te splitsen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Daartoe is indertijd een verzoek ingediend bij het College van Bestuur van OOZ. Bestuur en toezichthouders besloten vanuit hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs en ter voorkoming van de beschadiging van de uitstekende reputatie van het Gymnasium Celeanum alle bestuurlijke scenario’s te laten onderzoeken door een onafhankelijk bureau. Het bureau heeft daartoe in de zomer van 2009 een onderzoek gedaan. Vooraf zijn de onderzoeksvragen met alle partijen afgestemd. De argumenten voor afsplitsing die de PTC indertijd noemde, zijn in het onderzoek nadrukkelijk meegenomen. De uitkomsten van het onderzoek zijn in het najaar van 2009 aan ouders en medewerkers gepresenteerd, met de gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan.

Op verzoek van de Medezeggenschapsraad (MR) van het Gymnasium Celeanum is het College van Bestuur van OOZ samen met de schoolleiding met betrokkenen in gesprek gegaan. Deze gesprekken hebben uiteindelijk geresulteerd in een overeenkomst over de bestuurlijke constellatie en inhoudelijke samenwerking. Het Gymnasium Celeanum blijft dus onderdeel van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)