Moldavische predikant op werkbezoek in Zwolle

Zwolle – De Moldavische predikant Virgil Pavliuc en zijn vrouw Larissa zijn komende week (van 29 maart tot 10 april) op werkbezoek in Zwolle. De voorganger is te gast in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle.

De Moldavische dominee hoopt bij zijn werkbezoek inspiratie op te doen voor zijn eigen baptistengemeente in Rezina in het noordoosten van Moldavië. Afgelopen jaar was ds. Henk Mijnders uit Zwolle met een aantal Zwolse gemeenteleden te gast in Rezina. Toen ontstond het idee voor een uitwisseling. Het is voor het eerst dat de Moldavische voorganger een westers land bezoekt.
Corinne Anbeek

De contacten komen tot stand via Corinne Anbeek, voormalig onderwijzeres aan de Zwolse basisschool De Ichtus. Zij is uitgezonden door de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle om diaconaal werk te doen in Moldavië, één van de armste landen in Europa. Corinne houdt zich met name bezig met kinder- en ouderenwerk in Rezina. Zij werkt nauw samen met het predikantenechtpaar Pavliuc.  

Op zondagavond 4 april van eerste paasdag hoopt dominee Virgil in de avonddienst voor te gaan in de Zuiderhof in Zwolle. De dienst wordt geleid door ds. Mijnders en de Moldavische predikant neemt de preek voor zijn rekening. Corinne Anbeek zorgt voor de vertaling.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)