Harley spectakel in Zwolle

Zwolle – Zondag 11 april 2010 zal Zwolle opgevrolijkt worden met honderden Harley rijders. Ongeveer 600 motoren zijn in Zwolle in het kader van de jaarlijkse Federatierit en het nieuwe clubhuis van de Harley-Davidson Club Big V Twins Zwolle.

harley_club.jpg

De Federatierit, met als bestemming ons prachtige nieuwe clubhuis, zal gereden in en rond Zwolle gereden worden. Een grote groep vrijwilligers is druk bezig met de voorbereidingen om alles in goede banen te leiden. Als goede doel is gekozen voor “Stichting De Zonnesteen” uit Zwolle. Dit is een inloophuis voor kankerpatiënten. Verder komen zo goed als zeker Twin Performance uit Ommen met een stand, een bikerkleding-stand en last but not least komt Max Middelbosch ook nog met enkele exemplaren uit zijn Raalter museum de boel opluisteren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

54 gedachten over “Harley spectakel in Zwolle”

  1. wie kan zich de tijd nog herinneren dat we in Zwolle met pasen een groot motor treffen hadden in Zwolle. Het hele paasweekend waren er dan motor fanaten vanuit de hele wereld Zwolle. Ze kampeerden dan volgens mij op de agnietenberg.

    Er kwam een einde aan volgens mij omdat het behoorlijk uit de hand was gelopen, er staat mij zelfs nog iets mij van een moord o.i.d.

    Dit is zeker al wel 30-35 jaar geleden.Vond dit altijd geweldig, er werd op de zaterdag ook altijd een tour door de stad gehouden.

  2. Wat een super initiatief. Op zondag 25 april van 10 tot 14 wordt een 4 uur durende RPM marathon gehouden in Achmea Health Center Stadionplein. De opbrengst gaat geheel naar de Zonnesteen.

  3. Nog meer overlast, hebben we net de carnaval achter de rug. Hoe moeten we dat in de toekomst gaan zien nu een ander clubhuis in amsterdam met de grond gelijk wordt gemaakt en al deze sympathieke heren met motor, maar zonder onderkomen op straat komen te staan.

  4. @Verdieping, een Harly club is wat anders als Hells Angels hoor. Maar blijf gewoon lekker in Berkum dan heb je er ook geen last van 😉

  5. @Plantje ; altijd leuk volk bij zo.n Harleyclub.
    Traden jaren geleden in Deventer op met Ierse band in wat toen hun stamkroeg was. Stervens druk; ze stonden op een gegeven moment als tussen onze (net nieuw aangeschafte) microfoonstandaards, want er was geen podium. Het wachten was dus tot ze wat om zouden gooien. Na het laatste nummer van de eerste set nam Toon z’n microfoon, ging vlak voor de grootste baardaap staan, en zei dattie voorzichtig moest zijn met onze nieuwe en dure microfoons; “wij zaten toch ook niet aan z’n bromfiets”. ’t was even erg stil, maar het ijs was gebroken en wederzijds begrip werd omgezet in gevulde glazen

  6. Jammer dat Max Middelbosch en zijn grenen pakhuis niet meer in Zwolle zit daar kon je een hele middag zoet zijn.
    Maar hij zal wel weer een paar pareltjes meenemen.

  7. Is een auto niet een luizig-pauper-voertuig in vergelijking met hun fietsen? Uiterlijk vertoon/krachtpatserij is in dat cultuurtje toch nog erg belangrijk?

  8. Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 15:26
    Is een auto niet een luizig-pauper-voertuig in vergelijking met hun fietsen?

    Wellicht wel…. Maar neem maar eens een aantal gitaren, een versterker van 50 kg en een Marshall kast mee op de motor! 🙂

    Uiterlijk vertoon/krachtpatserij is in dat cultuurtje toch nog erg belangrijk?

    Nee, valt in mijn ervaring wel mee. Mensen zijn meestal al blij als ze gewoon zichzelf kunnen zijn en in hun waarde kunnen blijven.
    Als ik al “problemen” heb gezien bij dat soort clubs was dat in de regel niet afkomstig van de stevige mannen. De stoere mannen manen zo iemand dan juist weer tot kalmte.

  9. @ Plantje, idd zo’n motor is zo inefficiënt als de ziekte.

    Oh, gelukkig maar dat dat 2e deel meevalt! Maar uh, doe je hier niet verslag van een damclub? Geintje—Dan heb jij de goeien getroffen. Waarschijnlijk zelf al een goede sfeer gecreerd bij binnenkomst 😉

  10. @ingrid Ja inderdaad, nu je het zegt. Ze noemden het toen ‘paaseitreffen’, en de motorboys sliepen met kleine tentjes op camping de Agnietenberg. Er is inderdaad een einde aangekomen toen er een moord was gepleegd. Ik weet nog dat we allemaal ondervraagd werden door de politie die met foto’s door de binnenstad liepen. Het was altijd wel gezellig met die motorboys in de stad. Niets geen gedonder of gezeur. Okee, er reed er eentje met zijn motor van de trap af binnen bij de Raadskelder toentertijd in de de Voorstraat, maar dat was meer voor de ‘stunt’. Na die moord was het ook gelijk afgelopen met het Paaseitreffen.

  11. EN dat was maar goed ook, de beheerder van de camping was altijd weken bezig om het terrein weer te fatsoeneren, het leek er altijd wel een speedway baan na de pasen.

  12. @verdieping en @verdieping1, het paaseitreffen was met de rond gang door de stad altijd gezellig, maar volgens jullie mag er kennelijk compleet niets gedaan worden.

    Voor de ander die de harley en de hell……… dit zijn absoluut niet dezelfde :o:o:o:o

  13. En toch blijf ik het jammer vinden dat we dit soort treffen als het paaseitreffen er niet meer zijn.
    En verdieping, vier jij echt carnaval, vind je altijd zo zuur reageren.
    Bij welke vereniging zit je eigenlijk?

  14. Ik kijk er naar uit. Ik heb 11 april in m’n agenda gezet en voor die tijd haal ik m’n eigen ouwe ploffer uit de garage, kijken oftie het nog doet. Een beetje Rrrrrreuring in Zwolle is niks mis mee.

  15. Bericht door Sil, op 27 maart 2010 om 00:53
    @ingrid Ja inderdaad, nu je het zegt. Ze noemden het toen ‘paaseitreffen’, en de motorboys sliepen met kleine tentjes op camping de Agnietenberg. Er is inderdaad een einde aangekomen toen er een moord was gepleegd. Ik weet nog dat we allemaal ondervraagd werden door de politie die met foto’s door de binnenstad liepen. Het was altijd wel gezellig met die motorboys in de stad. Niets geen gedonder of gezeur. Okee, er reed er eentje met zijn motor van de trap af binnen bij de Raadskelder toentertijd in de de Voorstraat, maar dat was meer voor de ‘stunt’. Na die moord was het ook gelijk afgelopen met het Paaseitreffen.

    Als zoiets na 1 dergelijk incident direct helemaal is afgelopen bekruipt me altijd een beetje het gevoel dat bepaalde types op zoiets zaten te wachten. Om dan direct toe te slaan en het zo snel mogelijk te verbieden.

    @verdieping: wat zijn precies de problemen die je hiermee hebt?

  16. @ Rene, mooi om te lezen. Komt nu allemaal weer boven.
    Is deze moord ooit opgelost, zal wel niet anders had je dat vast in de krantenknipsels weer gevonden.

  17. @ Plantje, je doelt met je laatste vraag in 9:24 toch hier op?

    verdieping, op 26 maart 2010 om 13:15

    Verdieping halloooooo er wordt je wat gevraagd over een statement van jou van de 26e uit de vorige maand :o:o:o

  18. [En verdieping, vier jij echt carnaval, vind je altijd zo zuur reageren.
    Bij welke vereniging zit je eigenlijk?

    quote][/quote]

    verdieping, volgens mij kun jij beter in een hutje op de hei gaan wonen,
    hoop dat de vogels niet te hard fluiten.

  19. Eens met Ingrid. Het kan niet anders dan dan Verdieping hier met elke post de boel op zit te naaien Ingrid…Anders was hij al lang met pek en veren van verzuurde verbitterheid Berkum uit gestuurd. De burgemeester van Berkum houdt namelijk wél van humor en een positieve instelling. 😀

  20. Ik weet nog wel dat er toen een Duitse jongen is opgepakt als verdachte, – later is hij weer vrij gelaten. Ik heb echter geen idee, of ik ben het vergeten, als er daadwerkelijk een dader is opgepakt. Van die verdachte weet ik nog omdat hij die avond in de Boemerang woorden had met de portier. Dat blijft je dan bij, vooral als je later hoort dat hij de verdachte was. Dit zijn eigenlijk dingen waaraan je jaren niet meer gedacht had, maar door zo’n topic in vlagen komt bovendrijven.

  21. Bericht door verdieping, op 2 april 2010 om 14:30
    het bezwaar is, geluidsoverlast, stoerdoenerij, roekeloos rijgedrag, overmatig alcoholgebruik en noem zo maar op.

    Jij verdient een ban voor je eeuwige gezeur!

  22. Bericht door verdieping, op 2 april 2010 om 14:30
    het bezwaar is, geluidsoverlast, stoerdoenerij, roekeloos rijgedrag, overmatig alcoholgebruik en noem zo maar op.

    Ja, gelukkig hebben we dat nu helemaaaal niet meer.
    Je bezwaren zijn gelukkig ook helemaal niet op vooroordelen gebaseerd.

  23. Ik hoop dat “verdieping” niet te veel last heeft gehad van ons samenkomen. En zo wel, graag wat verbeterpunten waar wij de volgende keer iets mee kunnen, dan zullen wij daar zeker rekening mee houden.
    8)

Reacties zijn gesloten.