IJslands duo verzorgt workshop bij Krullevaar

Foto van auteur

Vrijdagmiddag 16 februari bezoekt Funi, op uitnodiging van John Beumer (Blue Dew) de basisschool De Krullevaar in Zwolle (Stadshagen). John Beumer organiseert elke vrijdagmiddag -onder schooltijd- inmiddels bij de leerlingen zeer populaire workshops, met dans, sport, verhalen vertellers, muziek, etc. Vrijdagmiddag 16 februari kunnen de oudste kinderen van De Krullevaar kiezen voor een workshop door Bára Grímsdóttir en Chris Foster van het IJslandse Funi.

Het bezoek van Funi is opgenomen in het project “Muziek van de wereld” waar alle groepen van De Krullevaar in februari aan deelnemen. De kinderen maken kennis met allerlei verschillende muziekstijlen, waaronder nu dus ook de IJslandse volksmuziek. Funi zal enkele IJslandse liederen zingen en middels projectie op een groot scherm krijgen de kinderen uit de groepen 8 een presentatie van foto’s van IJsland te zien, deze presentatie heeft Funi speciaal gemaakt voor hun bezoek aan Nederland.

Ook zullen ze door leerlingen van “De Lispeltuut”, het onlangs opgerichte kinderpersbureau van De Krullevaar, worden geïnterviewd. Voorafgaand aan deze workshop krijgt Funi een gezonde lunch aangeboden, gemaakt door kinderen van de school, in samenwerking met Kinderkookstudio Potje Knokke.

Zangeres Bára Grímsdóttir wordt in IJsland beschouwd als de overtreffende trap van Björk. Waar de laatste zich richt op de popmuziek, laat Bára de echte traditionele volksmuziek van haar eiland horen. De liederen zijn net zo adembenemend mooi als de neerstortende gletsjers of de spuitende geisers die IJsland rijk is. Chris Foster is een begrip in de Britse folkmuziek. Deze zanger-gitarist is een equivalent van Martin Carthy en wordt regelmatig vergeleken met de onbetwiste Nic Jones. Hun gezamenlijke project Funi is een ‘suite’ met IJslandse en Britse liederen en dansen die zowel vocaal als instrumentaal ten gehore worden gebracht. Een project dat voor het eerst in Nederland te zien is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)