WVF blijft in de race na gelukkige zege op ASC ’62

Zwolle – Opnieuw heeft WVF laten zien dat het nog steeds meedoet voor het kampioenschap in 2H. In een boeiende wedstrijd tegen ASC uit Dalfsen trok de thuisploeg aan het langste eind. ASC toonde zich een taaie tegenstander en nam brutaalweg een voorsprong door uitblinker Meerveld. Maar nog voor rust trok Marthijn v/d Steege de partijen weer in evenwicht. Na rust scoorden Kardag en Ruijsch voor WVF en opnieuw Meerveld voor ASC. Een spannende, gelijk opgaande wedstrijd met een gelukkige winnaar.

ASC was de gelukkige overwinning van WVF  eerder dit seizoen nog niet vergeten en trok meteen fel van leer, en dat resulteerde in een overwicht van de Dalfsenaren, die al in de 10e minuut een verdiende voorsprong namen: WVF leed balverlies op het middenveld en Floris Meerveld kreeg alle ruimte om door te stomen naar het WVF-doel. Met een droge schuiver liet hij Michel v/d Aa kansloos.Tot die tijd was er van WVF-zijde nog weinig te zien geweest op het hobbelige veld, waar de ballen soms alle kanten opvlogen. Maar na het doelpunt van ASC kwam er toch een mooie aanval, waarbij Martijn Ruijsch in zijn rush naar het doel onderuit werd gehaald door Brosius. Deze kwam er met geel genadig vanaf, maar de straf volgde toch nog, want de vrije trap vanaf randje 16 werd door Marthijn v/d Steege loepzuiver in de hoek gelegd (1-1).

Martijn Ruijsch had het in de ogen van ASC blijkbaar "gedaan", want hij werd in korte tijd tot 3x toe onderuit gehaald, het leverde ASC’62  wederom geel op. Het gebeurde in een periode waarin de irritatie van beide kanten wat toesloeg en scheidsrechter Mellendijk wat dubieus besliste. Dat koste ook Robbert-Jan Stals een gele kaart. ASC speelde in deze periode wel zuiverder, had meer balbezit en kreeg wat kansjes. De spitsen van WVF, Kardag en Leenhouts  liepen zich de longen uit het lijf, maar waren weinig effectief, al had de "Lob van Leenhouts" in de 34e minuut een beter lot verdiend. De rust kwam na veel extra speelminuten.

De thee was nauwelijks gezakt of WVF stond al op 2-1: Na een combinatie van Hessel Berends en een goed doorgaande Arno Leenhouts kon Özhan Kardag fraai scoren. En even later kwam Martijn Ruijsch een paar centimeter te kort om verder afstand te nemen. Toch kreeg de "man van de wedstrijd" loon naar werken: In de 61e minuut werd een fraaie dieptepass van Hessel Berends door Kardag doorgeschoven naar Martijn Ruijsch die hard uithaalde (3-1). Maar de euforie was van korte duur, want nog geen minuut later kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Meerveld, die zijn tweede van de wedstrijd maakte (3-2).

Met nog een half uur te gaan werd het weer een echte wedstrijd. Trainer Lindeboom wisselde de aan zijn rug geblesseerde Kevin Peters voor Mark Sloots, wat voor wat omzettingen in de ploeg zorgde. Jammer dat Ruijsch in de 72e minuut,  na een verre pass van Sloots  de bal voor zijn verkeerde voet kreeg en hoog over knalde. Het laatste kwartier speelde WVF met de rug tegen de muur en moest de achterhoede onder  de bezielende leiding van Marthijn v/d Steege (jammer dat hij ons verlaat) alle zeilen bijzetten. René Dorgelo en Peter v/d Streek vervingen de moegestreden Kardag en Leenhouts,  en een geweldige snoekduik van Michel v/d Aa zorgde ervoor dat na een hele lange blessuretijd de punten wederom in Westenholte bleven. WVF : Gefeliciteerd en volgende week opnieuw opladen voor de inhaler tegen DZSV. We doen nog steeds mee !!!

door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “WVF blijft in de race na gelukkige zege op ASC ’62”

  1. Niet echt moeilijk te begrijpen toch Wichert?

    Had al eerder gemeld dat Jurry van K. (de voorzitter van ASC) in Suriname zit. Het speet hem erg dat hij er gister niet bij kon zijn.

    Welke raadsels kan ik nog meer voor je oplossen, je doet het voorkomen of ik een boekwerk raadsels mag verwachten 😉

  2. Ok Wichert. Insider, zeker moet eindigen bij de 1e 3 natuurlijk het doel zijn. Mocht dat onverhoopt niet lukken hebben ze nog een vangnet, dat helaas voorgaande keren niet zo comfortabel bleek.

    1 DZV……..17wedstr….35 pt
    2 WVF……..16………….30 pt
    3 DOS……..17…………..29 pt
    ============
    4 IJVV……..17…………..27 pt
    5 Sparta E…16…………..26

    Nog: 3/4: Sparta E-OZC & WVF-DZSV….zodat de bovenste ploegen allen weer 17 wedstrijden hebben gespeeld.

    Dan ontbreekt hier nog één programma. Zal wel een keer in totaliteit zijn afgelast:

    10 april
    SVI – WVF
    DZC ’68 – DOS ’37
    DZSV – Hellendoorn
    AZSV – OZC
    ASC ’62 – Sparta E.
    Hulz. Boys -IJVV

    17 april
    WVF – AZSV
    DZC ’68 – ASC ’62
    OZC – DZSV
    Hellendoorn – Hulz. Boys
    Sparta E. – SVI
    DOS ’37 – IJVV

    24 april
    DZSV – WVF
    DOS ’37 – ASC ’62
    SVI – DZC ’68
    IJVV – Hellendoorn
    Hulz. Boys – OZC
    AZSV – Sparta E.

    1 mei
    WVF – Hulz. Boys
    DZC ’68 – AZSV
    Hellendoorn – DOS ’37
    Sparta E. – DZSV
    ASC ’62 – SVI
    OZC – IJVV

Reacties zijn gesloten.