Odeon een hele dag in het teken van gezond eten

Foto van auteur

Zwolle – Zondag 11 april staan schouwburg Odeon en het Filmtheater Fraterhuis de hele dag in het teken van gezonde voeding. ’s Ochtends zijn er twee lezingen, er is een lunch met vergeten groenten, er zijn films over eten en in de foyer kunt u op een biologische markt kennismaken met gezonde voeding, koffie, thee en andere producten.

De dag wordt georganiseerd door Odeon De Spiegel en Filmtheater Fraterhuis, samen met Haiko Natuurlijk. Om 11 uur houdt prof.dr. Frans Kok een lezing over “Wat is gezonde voeding?”.  Frans Kok is hoogleraar voedingswetenschappen aan Wageningen Universiteit. Hij zet vraagtekens bij de zin van diëten. Ook vraagt hij zich af of natuurlijke en biologisch geteelde voeding wel altijd zo gezond is. Tijdens de lezing zal professor Kok veel sprookjes over wel of niet gezond eten uit de wereld helpen. U krijgt de kans om vragen te stellen en te discussiëren.

Na een korte pauze volgt ir. Jac Nijskens met een korte lezing over “Vergeten groenten”. Jac Nijskens is eigenaar van de Historische Groentenhof in de buurt van Roermond. Daar teelt hij op biologische wijze meer dan 300 soorten groenten die de meeste mensen niet meer kennen. Zo zal hij vertellen over aardperen, pastinaak, knolkervel, Bloemendaalse gele kool en talloze andere onbekende groenten met bijzondere vormen, kleuren en smaken.

Lunch

Liefhebbers kunnen gerechten van vergeten groenten proeven. Samen met de chef-kok van Grand Café Public bereidt Jac Nijskens om 13.15 uur een smakelijke lunch met zijn groenten. Voor deze lunch in Odeon is het aantal plaatsen beperkt, dus als u wilt meeproeven: meldt u snel aan.

 

Kaartjes voor de lezingen kunt u kopen bij Odeon De Spiegel, telefonisch 038-4 288 288, via internet www.odeondespiegel.nl , bij het bespreekbureau in De Spiegel op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur, of op 11 april aan de zaal.

 Films

Filmtheater Fraterhuis draait vijf films over eten.

Julie & Julia met o.a. Meryl Streep,  smaakvolle biografie over de beroemde Amerikaanse tv-kok Julia Child.

Ratatouille is een kostelijke animatiefilm over een ratje dat er van droomt om ooit een grote chef-kok te worden.

Estômago gaat over een aan lager wal geraakte Braziliaan, die dankzij zijn kookkunst opklimt in het leven en in de liefde.

Ook de Iraanse film The Fish Fall in Love gaat over de kookkunst en de liefde.

En de hartverwarmende komedie Eat Drink Man Woman gaat over een wereldberoemde chef-kok en zijn drie dochters.

Kaartjes voor de films kunt u kopen bij de kassa van Filmtheater Fraterhuis, drie kwartier voor aanvang van alle voorstellingen. Reserveren kan ook, via de website www.filmtheaterfraterhuis.nl. Het is ook mogelijk om uw kaarten via de website te betalen en uit te printen; u hoeft dan niet langs de kassa.

Informatieve markt en proeverijIn samenwerking met Haiko Natuurlijk wordt ’s middags vanaf 13.15 uur in de foyer van Odeon een informatiemarkt over natuurlijke voeding gehouden. Op de informatiemarkt is een groot aantal leveranciers van verantwoorde voedingsmiddelen aanwezig om het verhaal achter hun unieke produkten te vertellen. Natuurlijk kan er ook geproefd worden. De Historische Groentenhof verkoopt zaden van ‘vergeten groenten’ en Ton IJsseldijk, houtovenbakker van Haiko Natuurlijk, is aanwezig met zijn ambachtelijk brood. De enige bierbrouwerij uit Zwolle laat kennismaken met het echte Zwolse bier en de wijngaard De Swolse Marken met de IJsselzone-wijn. Eric Sauer laat proeven van verschillende soorten zout en peper. De Panhof is aanwezig met unieke ham en worst van eikeltjesvarkens. Annie’s Brownie Story laat proeven van eigengemaakte fudge en bonbons. Daarnaast zullen er deze middag nog meer stands staan, zoals de chocolade uit Bolivia, vegahapjes, Slow-food kazen en biologische kruiden en thee. Ook de thee en drankjes aan de bar zijn aangepast.

De toegang voor de markt is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)