Bouwers gezocht voor dijkwoningen in Westenholte

Zwolle – De gemeente Zwolle is op zoek naar een bouwer, ontwikkelaar of corporatie die vier dijkwoningen wil realiseren in de noordschil van Westenholte. Het gaat om woningen in de categorie duur, vrije sector projectmatig, v.o.n.-prijs vanaf € 480.000,- inclusief BTW. De grootte van de kavels zijn respectievelijk 535m², 546m², 692m² en 767m².  

De toekomstige woningen liggen aan de oostkant  van de wijk, die wordt ontsloten door de Westenholterbrug. Het fietspad wordt vanaf deze brug via een vloeiende lijn Westenholte ingeleid, waarna het fietsverkeer zich splitst richting de Ridder Zwederlaan en de Voorsterweg. Deze landschappelijke entree moeten verder worden versterkt door de nieuwe dijkwoningen. De gemeente Zwolle zal het bouwvlak bouwrijp maken, waarna de geselecteerde bouwer, ontwikkelaar of corporatie de bouwrijpe grond kan afnemen van de gemeente en kan starten met de bouw van de woningen. De gemeente Zwolle is binnen deze ontwikkelingsopgave op zoek naar een geïnteresseerde bouwer, ontwikkelaar of corporatie (hierna veelal geïnteresseerde) die deze woningen wil ontwikkelen. De geïnteresseerde dient aantoonbare ervaring te hebben in het ontwikkelen van meerdere projectmatige woningbouw.

Er is een speciale brochure gemaakt voor geïnteresseerde partijen zijn verkrijgbaar bij de informatiecentra van de gemeente Zwolle in het Stadskantoor en in Stadshagen. Ook is deze informatie vinden op de website www.zwolle.nl/wonen-leven/bouwen-wonen/projecten-bouwen-wonen/noordschil-westenholte

De inschrijvingen moeten op 22 april  worden afgegeven bij notariskantoor Het Notarieel, Eekwal 8 in Zwolle. Indien er meerdere geïnteresseerden voldoen aan de gestelde eisen volgt op 29 april 2010 om 15.00 uur een loting op het notariskantoor. Geïnteresseerden kunnen bij de loting aanwezig zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Bouwers gezocht voor dijkwoningen in Westenholte”

  1. Bij dijkwoningen denk ik bij het mooie Westenholte toch niet aan de kant van de fietsbrug…

    Maar even goed, leuk bedacht. Een dijkwoning op meer dan 2 km van de IJssel… Wellicht dat mensen voor de naamgeving vallen… 😉

  2. Klopt Wilbert, vond het woord

    dijkwoning

    ook al zwaar overdreven en een puur commerciële-klantenlokkerT. Daarmee gelijk de échte dijkwoningen devaluerend.

Reacties zijn gesloten.