WK Tafelvoetbal Zwolle

Zwolle – Het Wereldkampioenschap Voetbal begint in Zwolle niet in juni, maar al in mei. Eetcafé De Casteleyn introduceert in samenwerking met Britt Jurgens en Peter Vader Produkties de Coppa del Casteleyn, oftewel het WK Tafelvoetbal Zwolle. Een tafelvoetbaltoernooi dat zijn gelijke niet kent.

casteleijn.jpg

 

De ogen van de wereld zijn dit voorjaar gericht op Zuid Afrika. Op 11 juni begint daar het wereldkampioenschap voetbal, maar in Zwolle kunnen ze daar niet op wachten. De voetbalkoorts loopt daar nu al zo hoog op dat ze hebben besloten hun eigen WK te organiseren. Gedurende de maand mei wordt er in eetcafé De Casteleyn gestreden om de Coppa del Casteleyn. 32 Landen gaan met elkaar de strijd aan op een tafelvoetbal. Kosten noch moeite zijn gespaard, want er wordt gespeeld om de ‘echte’ Coppa del Mundo.


Net als in het echte WK wordt er gespeeld in landenteams. Elk team bestaat uit drie spelers, waarvan er één reserve is. Ze vertegenwoordigen een land dat ook meedoet op het echte WK in Zuid Afrika. Er wordt gespeeld op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Elke avond wordt er een volledige poule afgewerkt. Dat betekent dat er elke avond zes wedstrijden worden gespeeld. De loting is op zondag 9 mei, de eerste wedstrijd op dinsdag 11 mei en de finale wordt gespeeld op 10 juni. Precies op tijd om de volgende dag de aftrap van het echte WK te volgen. 

Het toernooi is niet te missen in mei, want eetcafé De Casteleyn wordt voor het WK Tafelvoetbal Zwolle omgetoverd tot een echt stadion. Er ligt gras, er is een tribune voor het publiek en een reservebank voor de spelers, wedstrijden zijn te volgen op groot scherm. Er wordt gespeeld op een officiële wedstrijdvoetbaltafel onder leiding van een officiële scheidsrechter. Een stadionspreker houdt de toeschouwers op de hoogte. Verder is er elke wedstrijd een nabeschouwing met onder andere interviews met de spelers. Het verloop van het toernooi is te volgen op de website www.coppadelcasteleyn.nl

Toeschouwers hoeven niet alleen te kijken naar de wedstrijden. Er wordt gedurende het toernooi een loterij gehouden waarbij unieke items zijn te winnen. Denk hierbij aan gesigneerde voetbalshirts, Olympische items en ga zo maar verder.

Iedereen die wil, kan zich inschrijven op de website www.coppadelcasteleyn.nl. Er is plek voor 32 teams. Wie mee wil doen moet snel zijn, want de eerste teams hebben zich al gemeld en vol is vol. Deelname kost 75 euro per team. Hier staat wel wat tegenover. De teams krijgen shirts van het land wat ze vertegenwoordigen en er is voor elke deelnemer een goed gevulde goodiebag.

De opbrengst van het toernooi gaat naar een goed doel, Cliniclowns Servië. 

 

Het toernooi wordt georganiseerd door eetcafé De Casteleyn, Britt Jurgens en Peter Vader Producties.

Groep A:
 Zuid-Afrika
 Mexico
 Uruquay
 Frankrijk
Groep B:
 Argentinië
 Nigeria
 Zuid-Korea
 Griekenland
Groep C:
 Engeland
 Verenigde Staten
 Algerije 
 Slovenië
Groep D:
 Duitsland
 Australië
 Servië
 Ghana
Groep E:
 Nederland
 Denemarken
 Japan
 Kameroen
Groep F:
 Italië
 Paraguay
 Nieuw-Zeeland
 Slowakije
Groep G:
 Brazilië
 Noord-Korea
 Ivoorkust
 Portugal
 
Groep H:
 Spanje
 Zwitserland
 Honduras
 Chili
 

 Indeling voor Coppa del Casteleyn:

9 mei: loting

11 + 12 + 13 mei zijn poule  A + B + C

18 + 19 + 20 mei zijn poule D + E + F

25 + 27 mei zijn poule G + H en daarna de bekendmaking van de ⅛ finales.

1 + 2 juni zijn de ¼ finales

8 juni zijn de ½ finales

10 juni de FINALE.

Het schema is in het begin gebaseerd op 3 dagen per week dit moet wel omdat het anders niet past je hebt per poule 6 wedstrijden en dit kan prima op 1 avond. De finale is op de donderdag voor het begin van het WK, dus loopt het mooi in elkaar over.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “WK Tafelvoetbal Zwolle”

  1. Wat hartstikke origineel zeg! Gekoppeld aan een goed doel. Misschien wat voor een dagelijkse update op het onvolprezen WeblogZwolle?

    ==============

    Daar is over gesproken.
    Dat gaan ze zelf doen via het Algemeen Log.

Reacties zijn gesloten.