FC Zwolle pakt 3 belangrijke punten tegen FC Volendam

|   Laatste wijziging

Zwolle –  Waar de supporters van FC Volendam, op uitnodiging van hun Zwolse collega’s, in een gezellig samenzijn in het Jupiler Supporterscafé voor de wedstrijd genoten van een optreden van de in Zwolle wereldberoemde H6, Henri van Velzen en Harm Wolters, waren het de spelers van FC Zwolle en FC Volendam die de spanning van de aanstaande match probeerden te weerstaan.

FCZwolle_FCVolendam_8981_470.jpg
FC Volendam- en FC Zwolle supporters in het Jupiler Supporterscafé …

FC Volendam had de punten hard nodig om zich veilig te stellen. FC Zwolle is nog niet zeker van de play-offs. Ondanks de in de ziekenboeg verblijvende basisspelers, is FC Zwolle er met verve in geslaagd FC Volendam zonder punten terug te sturen naar haar Noordhollandse basis. Said Bakkati, Arne Slot, Albert van der Haar, Niek Vossebelt, Dominggus Limduan en de Zwolse Volendammers Cees Keizer en Ruud Kras, zijn toch namen die normaal gesproken op ieder wedstrijdlijstje van trainer Art Langeler staan vermeld. Door blessures en ziekte, moesten zij verstek laten gaan. Dè kans voor debutant Gieljan Tissingh zich waar te maken.

FCZwolle_FCVolendam_9373_470.jpg
Debutant Gieljan Tissingh greep zijn kans …

FCZwolle_FCVolendam_9172_470.jpg
Danny Schreurs op weg naar de 1-1 …

FCZwolle_FCVolendam_9212_470.jpg
Cecilio Lopes wordt bedolven onder de felicitaties na zijn 2-1 …

De over 10 dagen, 20 jaar wordende Gieljan Tissingh had door Art Langeler de voorkeur gekregen boven zijn leeftijdsgenoot de Argentijn Martin Guarino. De Nunspeter heeft vrijdagavond het vertrouwen van zijn trainer niet beschaamd en speelde met veel flair zijn eerste wedstrijd in de Jupilerleague. Als solide linksback in het team van Art Langeler heeft hij er mede voor gezorgd, dat de ploeg van trouwe supporter, de zanger Jan Smit, zonder punten naar Volendam terugkeerde. Oké, ook FC Volendam zit in zwaar weer en ging gehavend van start. Met zeven spelers qua gele kaarten op scherp, kan het voor de ploeg van trainer Johan Steur nog een zwaar uiteinde worden van dit seizoen. Het was geen topwedstrijd van de Zwollenaren, maar toch herstelden zij zich van de matige wedstrijd van vorig weekend tegen FC Oss.

FCZwolle_FCVolendam_9016_470.jpg

In de eerste helft Kwam FC Volendam uit het niets op een 0-1 voorsprong. Het was Dominique van Dijk die dit voor zijn rekening nam. Het duurde tot de 40e minuut, voordat Danny Schreurs, volgens de Volendammers in buitenspelpositie, de gelijkmaker scoorde, 1-1. Een knappe actie waarbij hij zowel de doelman Robbin Ruiter als een stuk of drie verdedigers van zich afschudde. Niet veel later, in de 43e minuut was het Cecilio Lopes, die geheel vrijstaand uit een voorzet van Eldridge Rojer, de 2-1 voorsprong binnenkopte. Deze vreugde was echter van zeer korte duur. Jack Tuyp scoorde nagenoeg in dezelfde minuut de gelijkmaker achter Diederik Boer, 2-2. Met deze stand gingen de ploegen de rust in. Na de rust zijn er voor FC Zwolle weinig reële kansen geweest. Het spel speelde zich ook voor het merendeel op de helft van de Zwollenaren af. Bij vlagen kwam de ploeg van Art Langeler er gevaarlijk uit, hetgeen in de 50e minuut door een afstandsschot van Eldridge Rojer weer een voorsprong opleverde, 3-2. Mede met de in de 88e minuut gescoorde 4-2 door Etiënne Reijnen uit een vrije trap, was de streep van Cecilio Lopes, welke uiteenspatte op de lat, een van de hoogtepunten uit een matige tweede helft. Met 59 punten uit 34 wedstrijden heeft FC Zwolle zich vanavond door verlies van de concurenten FC Den Bosch en AGOVV verzekerd van de vijfde plaats in de ranglijst. Dit betekent, dat de eerste ronde van de play-offs wordt overgeslagen.

FCZwolle_FCVolendam_8980_470.jpg
Harm Wolters en Henry van Velzen tussen de FC Zwolle-supporters …

FCZwolle_FCVolendam_8989_470.jpg
Het arbitrale trio met in het midden scheidsrechter Dick van Egmond …

FCZwolle_FCVolendam_9072_470.jpg

FCZwolle_FCVolendam_9088_470.jpg

FCZwolle_FCVolendam_9105_470.jpg
Etiënne Reijnen ziet zijn inzet net langs gaan …

FCZwolle_FCVolendam_9164_470.jpg
Dennis van der Wal wordt "gevloerd" in de zestien …

FCZwolle_FCVolendam_9180_470.jpg
Danny Schreurs maakt zijn gelijkmaker …

FCZwolle_FCVolendam_9409_470.jpg
Diederik Boer met twee vuisten …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “FC Zwolle pakt 3 belangrijke punten tegen FC Volendam”

  1. Dick zou ook in het stadion zijn (geweest)?
    Verkleed als Zwolfje ??
    Mooie doelpunten gezien. en dan ook nog een spetter op de kruising.
    Alle voorwaartsen hebben gescoord. Op naar de nacompetitie.
    Nog wel een tandje erbij.

  2. Pappa verkleed als Slot die na 25 minuten warm lopen weer mocht gaan zitten 😮

    Lekker onpersoonlijke geldklopperij met die muntjes. Wel benieuwd wat Hans geschoten heeft, hij was er maar druk mee.

    Vond dat er relatief weinig publiek aan mijn overkant stond…daar waar de meeste supporters toch staan. Al had ik het genoegen in hetzelfde vak te mogen staan met een diehard-supporter. Die mij niet zag en dan ben ik ook wel zo dat ik em lekker laat drinken met zijn beide maatjes 😉
    Ach en ik had deskundigheid genoeg om me heen.

    Zo ff naar de samenvatting kijken, toedels!

  3. @dick: Die muntjes geldklopperij noemen is flauw. Als je een paar duizend man moet bedienen in +/- 20 minuutjes rust dan kan je echt niet gaan kloten met contant geld/wisselgeld. Het minimum aantal munten dat je kan kopen is drie en de prijs/kwaliteitverhouding is gewoon netjes. ’t Is alleen wat lastig als je geen papiergeld bij je hebt of niet in de waarde die je wil.

    Ik was erg sceptisch voordat de catering kwam in het stadion. Met name wat betreft de prijs, maar als ze het op deze manier voortzetten dan is het prima.

  4. @ ZK: Tuurlijk begrijp ik de efficiëncy. Heb de samenwerking bij WHC-AJAX ook geroemd. Er waren toen meer mensen aanwezig nogwel hulp van allerlei andere clubs. Is een stuk sympatieker/menselijker.

    Nu moet je een gepaste flap door laten rollen om de overige muntjes niet weer in te kunnen leveren…Zag dus een kerel hulpeloos/bijna hopeloos omdat niemand kon wisselen. (zie dat jij dat ook al aanstipt).

    6 muntjes voor 10 euri is idd een UITSTEKENDE prijs. Was 14 dagen geleden op een feest in de WRZV-hal waar je voor een wijntje…1,5 muntje betaalde. Muntje kostte 2,25 Euri >:(>:(>:(

  5. De catering is een kale basis horeca, weg gepropt onder de tribune maar niet duur en de bediening doet erg haar best.
    Vergeleken met vroeger sta je droog: pluspunt maar er is nauwelijks tot geen ruimte om de benen te strekken in de pauze in de omloop omdat alles opgepakt staat rondom de horeca.
    Vergeleken met wat de sponsoren en gasten op de hoofdtribune hebben is het armoedig te noemen.
    Als je ook nog eens bedenkt dat honderden vaste bezoekers van de hoofdtribune zijn verjaagd naar de overkant met dus die smalle en koude omloop in de winter en kale basis horeca dan is er sprake van een gemiste kans. Als de club kans ziet
    ruimten, die er wel degelijk zijn, te reserveren voor horeca met verwarming achter de omloop- tijdens wedstrijden met een vol stadion ontkom je er bijna niet aan – dan ziet het plaatje er opeens heel anders uit. Niet uitsluitend de hoofdtribune maar ook de Martin Eibrink tribune -Noord- heeft de zaakjes goed in orde. Zeer matige horeca infrastructuur heeft dus de Oost en Zuid tribune met maar liefst de helft van de de totale capaciteit =5000.

  6. Woutje hoeveel verkooppunten zitten er op Oost? 2 of 3?

    Ik weet wel dat de zuid en de noord er maar 1 hebben en dat vind ik te weinig.

    Ik snap deze niet helemaal:

    Als je ook nog eens bedenkt dat honderden vaste bezoekers van de hoofdtribune zijn verjaagd naar de overkant met dus die smalle en koude omloop in de winter en kale basis horeca

    Onder de hoofdtribune stonden ze niet overdekt of uit de wind en waren er geen broodjes hamburger of worst ( zover ik me kan herinneren, tis alweer een tijdje terug ;)) Ik ben het wel met je eens dat de omloop erg kil oogt en dat er een mogelijkheid moet zijn op om de hoofdtribune te kunnen zitten.

  7. Natascha,

    Bedankt voor je aanvulling over de verkooppunten bij de hoofdtribune vroeger.
    Ik heb mijn hele (voetbal)leven gestaan en toen dat niet meer kon gezeten, maar nooit op de hoofdtribune. Vandaar mijn omissie dien aangaande.

    Aangezien het hier een nieuw stadion betreft, “waarbij Eredivisie kwaliteit de leidraad moest worden”, is er toch onvoldoende gekeken naar hoe de belangrijke Eredivisie stadions het grote publiek ontvangen en paaien! met ruime horeca voorzieningen IN het stadion , waar je genoegelijk en redelijk warm voor en na en natuurlijk in de pauze van je consumptie kunt genieten. In Zwolle bestaat dit alleen voor de sponsoren, gasten, oud spelers en andere genodigden. Dat mis ik dus op Oost en op Zuid.
    De Marten Eibrink heeft uiteindelijk altijd nog het schitterende en zeer ruimbemeten supporters cafe met een trap vanaf de tribune te bereiken in de pauze naast het verkooppunt op de omloop.
    Wat natuurlijk wel weer waar is, is dat je voor en (na ?) de wedstrijd terecht kunt bij het Wok-restaurant en Equipe ? en die zitten ook in het stadion en hopen op klandizie … 🙂

  8. Dat supporters cafe is alleen toegankelijk voor leden dus niet leden hebben dezelfde problemen als op de oost en zuid. Leden die op oost en zuid zitten kunnen in de rust niet naar het supporters home.

    Ik ben het met je eens dat dat logistiek gezien allemaal niet je van het is.

    Bij de wok loopt het lekker door heb ik het idee, bij Equipe heb ik geen idee eigenlijk.

  9. Vroeger hadden we een broodje worst en een broodje frikandel onder de hoofdtribune.

    Maar het is nu wel treurig gesteld met de aankleding van de ruimtes. Bovenal is het een tochtig en koude hal zonder enig kleurtje, wederom een gemiste kans.

    Dan hebben we het maar niet over de procedure na de wedstrijd om iedereen van de FP tribune door 1 uitgang naar buiten te proppen.

Reacties zijn gesloten.