Files richting Hattem verwacht door wegwerkzaamheden

Foto van auteur

Op maandag 19 februari starten de werkzaamheden tot het herinrichten van de Spoolderbergweg. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Thijssenbrug en Oude IJsselbrug bij Zwolle. De werkzaamheden veroorzaken overlast voor het verkeer tussen 9.00 en 15.30 uur.

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de geleiders, verbreden en verleggen van de rijbaan en fietspad, kabel-, riool- en asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden worden in zeven fasen uitgevoerd om de overlast tot een minimum te beperken. Gemotoriseerd verkeer moet rekening houden met enige vertraging door afzetting van één rijstrook tussen 9.00 en 15.30 uur. Via de andere rijstrook is doorgang mogelijk. Een tijdelijke VRI regelt het verkeer. Deze is gedurende het werk in werking. Daarbuiten is de weg normaal toegankelijk. Uitzondering hierop zijn drie weekenden in mei en juni. Dan vinden er werkzaamheden plaats met als gevolg een totale wegafzetting. Verkeer wordt omgeleid via de A28.

Fietsers behouden de doorgang via het fietspad Spoolderbergweg, gelegen aan de zijde van het Engelse Werk. Fietsers komend vanuit de binnenstad/Veerallee richting Hattem zijn gestremd. Zij worden ter hoogte van de Vijverbergweg omgeleid via de Willemsvaart naar het fietspad Spoolderbergweg.

Vervoersbedrijf BBA blijft op het traject rijden. I.v.m. mogelijke vertraging op het traject wordt aanbevolen voor wat betreft de reistijden nadere informatie hierover in te winnen bij BBA. Gedurende de weekend-afsluitingen in mei en juni zal de buslijn om rijden via de A28.

In de weekenden van: 11 t/m 14, 18 t/m 21 mei en 1 t/m 4 juni van 19.00 tot 6.00 uur is de Spoolderbergweg afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Bebording geeft de omleiding aan via de A28. Fietsers behouden de doorgang over het fietspad. Nadere informatie over de weekend-afsluiting volgt nog.

Met dank aan Stefan voor de tip !

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Files richting Hattem verwacht door wegwerkzaamheden”

  1. Over fietsers vanuit richting Katerveer wordt niet gesproken. Maar ik neem aan dat ook die problemen zullen ondervinden en eerst langs de Willemsvaart richting centrum moeten rijden, dan de Willemsvaart oversteken en vervolgens de Spoolderbergweg oprijden?

Reacties zijn gesloten.