New Cool Collective op trip langs Hedon

Foto van auteur

Dampende energieke jazz gepeperd met latijnse ritmes, easytune en triphop voor zowel de club als jazzliefhebbers. Moeiteloos slaat het achtkoppige New Cool Collective vrijdag 23 februari de brug tussen jazz en pop, live in Hedon.

New Cool Collective is wat je noemt een ‘working’ band. Acht zeer productieve muzikanten die allen ook nog eens individuele uitstapjes maken naar andere projecten. En dan is het nieuwe album Trippin’ hun gezamenlijke vakantie. Met z’n achten brachten ze een week in een boerderij in de polder door en deden waar ze zin in hadden. Sommige nummers ontstonden uit een Jam en anderen begonnen met een idee, een loopje of een ritme dat door één van de leden werd ingezet. Langzamerhand ontstond een album waarmee ze volledig uitgerust aanklopten bij het onafhankelijke label Dox Records. Met Trippin’ en vijf bonustracks featuring Tony Allen onder de arm was het snel beslist. ‘Klinkt goed. Niets meer aan doen, aldus Dox Records, zo’n trip kan iedereen gebruiken.’

Live hebben ze inmiddels een geduchte reputatie opgebouwd met als één van de vele hoogtepunten de festivaltour van 2005 waar ze ondermeer speelden op Roskilde, Lowlands en het Hongaarse Sgizet Festival. Momenteel struint het collectief de clubs af en kan ook Zwolle uitkijken naar een energieke avond. Vrijdag 23 februari is het alvast een beetje zomer in Hedon.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €12,00 (excl. €1,- servicekosten). Deuren open: 20:30 aanvang: 21:00uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)