Foppe de Haan en Evert ten Napel te gast op sponsoravond WVF

Foto van auteur

Vrijdagavond 16 februari 2007 was de kantine van vv. WVF in Westenholte plaats van handeling voor de jaarlijkse sponsoravond. Dat deze avonden in de smaak vallen bleek wel uit de grote opkomst van de sponsoren, ruim 125 gasten aanwezig. Het programma zag er vooraf al goed uit met Evert ten Napel en Riemer van de Velde als gastsprekers, echter door ziekte van de ex voorzitter van Sc Heerenveen werd Foppe de Haan, de bekende voetbaltrainer van dezelfde club maar ook bondscoach van het zo succesvolle Jong Oranje, zijn vervanger.


Evert ten Napel en Foppe de Haan

De avond werd gestart met een overheerlijk warm en koud buffet dat was gemaakt  door onze culinaire vriend Arjan Bisschop ex kok van de Librije en tegenwoordig werkzaam in theaterrestaurant Koperen Kees, onderdeel van theater De Spiegel. De avond stond onder leiding van Wichert aan het Rot, die op zijn bekende manier de avond aan elkaar praatte. Hij maakte als vanouds daarbij gevatte opmerkingen die heel erg herkenbaar en gewaardeerd werden bij  het publiek. WVF had volgens Wichert erg veel  geluk dat de ophokplicht voor pluimvee  zojuist was  vervallen anders had Foppe de Haan ook nog verstek moeten laten gaan…….

Door: Gerard de Jong

Muzikale omlijsting was er met een accordeon bespeeld door Harry Keyl.

WVF groeit als kool met inmiddels zo’n 830 leden, en ook het aantal sponsoren groeit voorspoedig en deze avond werd de 150e sponsor gehuldigd. Het betrof AGC gerechtsdeurwaarders & incasso te Zwolle. Die zelfde sponsor was mede financieel verantwoordelijk dat de beide gastsprekers uitgenodigd werden. Als beloning werd AGC door Dick Bredewout, voorzitter sectie sponsoring, een fraai ingelijst WVF shirt aangeboden, als blijvende herinnering aan deze mijlpaal.

Na het buffet gingen Evert ten Napel en Foppe de Haan in een interview situatie de actuele ontwikkelingen van het voetbal met ons door, en het zijn beslist kenners die het product voetbal bijna 24 uur per dag als zodanig beleven. De uitstekende samenwerking tussen Foppe de Haan en Riemer van de Velde werd uitvoerig besproken, en ook de vriendschap tussen deze heren maar ook hun echtgenotes werd besproken, gezamenlijke vakanties naar Scandinavië om daar tijdens hun vakantie natuurlijk allerlei mogelijke voetbaltalenten op te sporen die weer gescout werden door Foppe en Riemer. Overigens vertelde Foppe ons ook dat Annie van de Velde ook zeer veel verstand van voetbal heeft en al menig topper voor Sc Heerenveen gescout heeft. Beide heren trokken beslist de aandacht van de sponsoren, een uur lang werden allerlei zaken klip en klaar besproken, en in heldere bewoordingen gaf Foppe steeds de antwoorden op de vragen door Evert ten Napel aan hem gesteld.

Ook werden zaken als de verstandhouding tussen Van Gaal en van Basten besproken, en de huidige (reserve) rol van Huntelaar, het afstand nemen van  Sc Heerenveen door Foppe en Riemer, hetgeen beide heren beslist nog moeilijk vinden, het is immers een behoorlijk deel van hun leven geworden. Rond de klok van tien uur was het officiële gedeelte van de avond voorbij en werden alle gasten en medewerkers voor deze avond beloond met een applaus en een attentie als dank voor de geleverde prestatie. Daarna was het nog lang gezellig is de kantine van WVF en netwerkten de sponsoren tot ver na middernacht in een ongedwongen sfeer.  Ook werden nog een aantal belangrijke nieuwe sponsorafspraken gemaakt. Kortom een geslaagde avond voor de sponsoren van WVF, die alweer uitlijken naar de volgende sponsoravond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Foppe de Haan en Evert ten Napel te gast op sponsoravond WVF”

  1. Ik zou wel graag de mening van Foppe willen weten wat betreft:
    -De reserve-rol van Huntelaar
    -De verstandhouding tussen Van Gaal en van Basten

    Wat had hij hierover te vertellen?

Reacties zijn gesloten.