Baba Zula in Hedon tijdens OostCultuur festival

Foto van auteur

In het kader van het OostCultuur festival -The Sound of Istanbul- staat zaterdag 24 februari Baba Zula op het programma van Hedon. Daarmee doet het Oosterse festival ook Zwolle aan. Deze band creëert een gloednieuwe dimensie in Turkse folk muziek waarbij traditioneel en elektronisch hand in hand gaan.   

Baba Zula is een band die moeiteloos een brug slaat tussen Oost en West. Zelf omschrijven ze hun geluid als Oriental Dub. Wij horen vooral een muzikaal avontuur dat Turkse traditionele (straat)klanken vermengt met elektronisch elementen. Voeg daarbij het buikdansen van hun danseressen én de live drawing performance van cartooniste Ceren Oycut, en je krijgt een heerlijk Oriëntaalse melting pot. Baba Zula zit niet verlegen om een samenwerking. De band speelde al met Selim Sesler, Hüsnü Senlendirici, Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten) en de legendarische dubproducer Mad Professor. Baba Zula staat ook centraal in de film Crossing the Bridge van Akin Fatih.

OostCultuur – the sound of Istanbul –  is een nieuw festival in het Oosten van het land en brengt het succesvolle Turkije-festival en Anatolië-festival samen. OostCultuur is hèt nieuwe festival over actuele ontwikkelingen in cultuur en life style van jonge migranten in Overijssel. Het muziekfestival in februari is de eerste editie van een reeks festivals die de komende jaren wordt georganiseerd.

Deze productie is een samenwerking tussen OostCultuur en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.oostcultuur.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl. Uiteraard kan je ook kaarten aan de deur kopen op 24 februari. Entree is €12,00 (excl. €1,- servicekosten). Deuren open: <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>20:30 aanvang: 21:00uur.