Weidebeekjuffer

|   Laatste wijziging

Zwolle – De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt. De soort is over vrijwel heel Europa verspreid. De weidebeekjuffer vliegt van mei tot begin augustus bij voorkeur bij langzaam stromende beken, maar ook bij rivieren.

ap_weblogzwolle_27juni10.jpg

Weidebeekjuffers zijn te verwarren met bosbeekjuffers, met wie ze regelmatig samen voorkomen. De vleugels van mannetjes weidebeekjuffer zijn aan de basis en de top doorschijnend en die van de bosbeekjuffer helemaal donker. De vleugels van de vrouwtjes zijn groen resp. meer bruin doorschijnend van kleur. (bron: Wikipedia)

ap_weblogzwolle_27juni10a.jpg

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Weidebeekjuffer”

  1. 😮 Had gister, op de rand van het balkon, een libelle(achtig) beestje een seconde of op mijn rechter wijsvinger. Leek toch wel wat op de onderste (hele mooie) pic wat het dus precies was weet ik niet. Wilde een foto maken, maar kon dat niet zelf en mijn zoon kon het fototoestel niet zo snel vinden.

    ’s Nachts, voor het naar bed gaan, vloog een hele mooie kleine blauw groen vlinder mijn koelkast in 😮 Weer ff naar 1 van de 3 toestellen (waarvan 1 verstopt ivm nieuw voor op vakantie) gezocht…..niet gevonden. Bij terugkomst leek de vlinder verstijfd maar bij aanraking bewoog ze. Snel bakje salade met vlinder op aanrecht gezet, iets geademt (warmte over kouwe vleugels) en ff later was ze weg.

    Niet voordat er een grotere soortgenoot binnenvloog. Maar gunde mezelf geen 3 herkansing op 1 dag.

    Hopend op een nieuwe buitenkans verblijf ik.

Reacties zijn gesloten.