Code Droog van kracht

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle en omgeving geldt sinds woensdag 30 juni 2010 8.00 uur de Code Droog. Dat betekent dat inwoners geen open vuur mogen stoken en geen gebruik kunnen maken van ontheffingen voor het verbranden van takken enzovoorts. De brandweer is onder meer extra alert op bos- en heidebranden. De brandweer houdt door middel van luchtsurveillances toezicht op bos- en natuurgebieden, maar vraagt ook bezoekers van deze gebieden om hulp.

Wat kunt u doen: Doof uw sigaret zorgvuldig, of beter: probeer niet te roken; één weggeschoten sigaret is al genoeg om een groot gebied af te laten branden; Laat geen rommel achter; een fles kan doordat de zon erop schijnt als een vergrootglas werken; Let op waar u uw auto neerzet; de katalysator onder de auto wordt heet. Als u de auto in hoog gras wegzet, kan het gras in brand vliegen; wees extra voorzichtig met de barbecue, kaarsen etc en andere kleine vuurtjes die het gezellig maken. Het gevaar op brand is groter dan u denkt. De Code Droog duurt net zo lang totdat deze door de Veiligheidsregio IJsselland wordt opgeheven. Een regenbuitje is daarvoor niet toereikend

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Code Droog van kracht”

 1. Dat was nou ook de zin die mij het meeste opviel.
  Eigenlijk gaat het door die zin al bijna niet meer om de rest van het artikel…
  Japser/Jasper (?) Je was me voor…

 2. De raadgevinbgen zijn m.i. bedoeld om brand in bos en heide te voorkomen. Dat maakt ze m.i. niet betuttelend maar terecht. Of je bv onder de sdouche wilt roken moet je uiteraard zelf weten…

 3. … Job heeft het te warm en typt overbodige letters…
  Gelukkig is niemand zo betuttelend om daar iets over te zeggen.

 4. Je gaf er dan ook nauwelijks kans toe. Maar ik vind die zin ook niet betuttelend. Als je niet rookt komt er ook nooit een peuk verkeerd terecht. Maar dan gaat het natuurlijk niet om de Zwolse binnenstad. Daar is niks brandbaars aan.

 5. Je gaf er dan ook nauwelijks kans toe. Maar ik vind die zin ook niet betuttelend. Als je niet rookt komt er ook nooit een peuk verkeerd terecht. Maar dan gaat het natuurlijk niet om de Zwolse binnenstad. Daar is niks brandbaars aan.

  Daar denken ze in Deventer anders over 😀 (maar ja, dat is maar Deventer :P)

 6. Wat kunt u doen: Doof uw sigaret zorgvuldig, of beter: probeer niet te roken; één weggeschoten sigaret is al genoeg om een groot gebied af te laten branden.

  .

  Dat was misschien beter geweest, hadden we de voorgaande discussie ook niet gehad.
  Neemt niet weg, dat voorzichtigheid zeker noodzakelijk is!
  Mensen, er komt vandaag veel smog, dus let op uw al dan niet gevoelige luchtwegen!
  Blijf zoveel mogelijk binnen of tenminste in de schaduw. Draag een petje als u langer dan een kwartier in de zon gaat zijn. Drink vandaag minimaal 3 tot 4 liter water in plaats van de gebruikelijke 2! Probeer naast iedere bak koffie ook een nog extra glas water neer te zetten.
  Let op uw naasten! Ouderen, kinderen en huisdieren! Zet desnoods even een waterbakje neer voor welk dier het ook maar nodig mag hebben. Gaat u ergens heen, neem dan voor iedereen een fles water mee, ja ook voor de hond!! En mocht u vandaag met de auto ergens heen gaan, laat dan niemand langer dan 10 minuten in uw auto achter! Dus nee, ook niet de hond!
  Weest u vandaag wel zuinig met water. Uw tuin heeft dorst, maar behoeft geen water ten overvloede!
  En dan nog de grootste tip als het gaat om de wedstrijd van vanmiddag… Alcohol komt nu loeierhard uw bloedbaan binnen! Wees daar dus nu zeer beheerst mee, hoe moeilijk ook…

Reacties zijn gesloten.