Nieuw stadion FC Zwolle

Foto van auteur

Na vele vergaderingen, protesten, een referendum, en jaren wachten, is het dan eindelijk zo ver. De bouw van het nieuwe FC Zwolle stadion gaat beginnen. Nog voor het weekend of net er na wordt de eerste paal de grond in geslagen. Al enkele dagen is druk bezig met het grondwerk en de voorbereiding op het heien. Wanneer deze werkzaamheden afgerond zijn, volgen de dagen met het aangename geluid van de hei-installatie die palen de grond inslaat van de nieuwe Oosttribune. Gedurende het huidige seizoen wordt begonnen met bouwen achter de Berkum tribune. Dit kan omdat het nieuwe stadion enkele tientallen meters naar achteren (gezien vanaf de Ceintuurbaan) opschuift.

Op vrijdag 9 maart zal een feestelijke eerste bouwhandeling gaan plaatsvinden. Een groot aantal genodigden, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer, betrokken wethouder Martin Knol, gemeenteraadsleden, oud bestuursleden van FC Zwolle, sponsoren en uiteraard de supporters van FC Zwolle zullen hierbij aanwezig zijn. FC Zwolle en de supportersvereniging nodigen samen 200 trouwe supporters uit die bij de eerste bouwhandeling aanwezig kunnen zijn. Leden van de supportersvereniging en seizoenkaarthouders van FC Zwolle zullen eind deze week bericht krijgen over hoe zij zich hiervoor op kunnen opgeven. Stadion Ontwikkeling Zwolle, de gemeente Zwolle en FC Zwolle willen deze gebeurtenis aangrijpen om de bouw van het nieuwe stadion officieel in te luiden.

 

Sloop
Tot het eind van de reguliere competitie (thuis tegen De Graafschap) zal het huidige Oosterenkstadion overeind blijven staan. Eerdere berichten, dat het stadion in fasen gesloopt zou worden, zijn niet meer van kracht. De planning is aangepast, waardoor alles in de tijd in elkaar geschoven wordt. Het levert geen vertraging op. Het Oosterenkstadion gaat na 20 april grotendeels tegen de vlakte. Waarschijnlijk blijft alleen de huidige Noordtribune nog een tijdje staan. 

Start nieuwe seizoen
Bij de start van het nieuwe seizoen zal het stadion gedeeltelijk in de lucht zijn. Er zal gestart worden met het bouwen van de nieuwe Oosttribune. Op 10 augustus, wanneer de nieuwe competitie begint, zal er voldoende capaciteit zijn en zal het nieuwe speelveld speelklaar zijn.

Tijdelijke situatie
Door de sloop van de Cruijfftribune worden in overleg met de ontwikkelaar tijdelijke voorzieningen gezocht. Zo zal de businessclub, het spelershome, de persruimte en de omroepruimte in de nieuwe Oosttribune worden gesitueerd. De kleedkamers komen vermoedelijk in tijdelijke units achter de nieuwe hoofdtribune te staan. Wanneer de nieuwe hooftribune klaar is, kan alles over naar de definitieve plek.

Play offs
Op dit moment is FC Zwolle volledig in de race om een periodetitel te bemachtigen. Mocht het zo zijn dat FC Zwolle dit seizoen de Play offs bereikt, dan kunnen deze wedstrijden niet meer in het Oosterenkstadion gespeeld worden. Door de strakke planning, moet er na 20 april begonnen worden met de sloop. FC Zwolle is druk bezig om een alternatieve locatie te vinden om naar uit te wijken tijdens de Play offs. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Nieuw stadion FC Zwolle”

 1. Zwollesupporters gefeliciteerd,.. ennuh.. euhm. misschien aardig om een vaste camera op het bouwproject te richten? Om de hele bouw versneld af te kunnen spelen en/of om via het net te kijken hoe het er voor staat..

 2. We weten in ieder geval wel uit welke hoek de wind waait bij de redactie:
  “het aangename geluid van de hei-installatie die palen de grond inslaat”.
  Ik verwacht geen objectieve kijk op de zaken.

 3. Beste Tja,

  Ik vind dat jij je frustratie inzake het nieuwe onderkomen van deze club niet moet afreageren op een paar vrijwilligers die dagelijks hun best doen om deze site met nieuws te vullen.

  Dit stukje komt gewoon van FC Zwolle.nl en is inderdaad met een blauwwitte bril op geschreven.

  Het feit dat de redactie dit plaatst zegt niets over de objectiviteit van de webmasters.

 4. Nou ja PEC, klakkeloos persberichten plaatsen geeft toch een gekleurd beeld. Van welk standpunt uit bezien dan ook. Of dat nou van de SP komt of van FC Zwolle. Neemt niet weg dat ik geen objectieve berichtgeving hierover verwacht. Ik vind heipalen niet zo’n prettig geluid voortbrengen namelijk… ;D
  ================
  Wij ook niet 😉

 5. Ik vind het fijn dat het eindelijk gaat gebeuren maar aan de andere kant word ik al lichtelijk emotioneel als ik denk aan een sloophamer die ”ons” oude vertrouwde stadionnetje gaat wegslaan, er gebeurde daar namelijk meer dan alleen maar voetbalwedstrijden bekijken…….

  Ik zal het oosterenk missen….

 6. Het geluid van de hei-installatie, die stadionheipalen de Ceintuurbaan- grond injast, klinkt me als hemelse muziek in de oren.

  Elke klap klinkt tevens als een verdiende oorvijg voor de minkukels van D66 (en die verschrikkelijke zwartkousen met hun selectieve verontwaardiging aangaande gokken)

Reacties zijn gesloten.