Diederik Boer speelt gelijk tegen Real Mallorca

|   Laatste wijziging

Zwolle – Donderdagavond speelde FC Zwolle voor de eerste keer dit seizoen in de eigen arena. Met een tegenstander van formaat, het Spaanse Real Mallorca, getraind door Michael Laudrup, werd het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, waarbij FC Zwolle met een aantal nieuwelingen goed partij gaf.

fczwolle_real_mallorca_3791_470.jpg
Katachtige reactie van Diederik Boer

Real Club Deportivo Mallorca, zoals de werkelijke naam te boek staat, eindigde het vorige seizoen als vijfde in de Primera División en speelt volgend jaar Europees voetbal. Naast deze oefenpartij spelen de Spanjaarden in de aankomende tijd tegen meerdere Nederlandse clubs, t.w. Feijenoord, de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronkhorst, Vitesse, Heerenveen en Utrecht. Hoewel de financiële situatie van de club naar Nederlandse normen niet bijster positief te noemen is, 85 miljoen schuld, is de club momenteel in ver gevorderde onderhandeling met de 22-jarige Feijenoorder Jonathan de Guzman. Men hoopt vurig de handtekening van de jonge Canadees, die ook in de belangstelling staat van PSV, Espanyol, Getafe, Valencia, Köln, HSV en CSKA Moskou, binnen te kunnen halen. Hopende op een financiële wending heeft de club sinds kort de ondersteuning gekregen van een nieuwe aandeelhouder, de nummer één in de tenniswereld, de op Mallorca geboren Rafael Nadal.

fczwolle_real_mallorca_1805_470.jpg
Wereldtopper van weleer … Michael Laudrup (trainer van Real Mallorca)

fczwolle_real_mallorca_3811_470.jpg

fczwolle_real_mallorca_3628_470.jpg

In het Zwolse stadion, konden de bezoekers kennismaken met de nieuwe aanwinsten van de thuisclub, Yanic Wildschut, Frank Olijve en Pepijn Kluin. Allen haalden in deze match een voldoende. De geblesseerden Joey van den Berg, Danny Schreurs, Arne Slot en Leon ter Wielen, moesten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. In de gehele wedstrijd waren er nauwelijks opgelegde kansen aan beide zijden. Zoals gezegd een gelijkopgaande strijd, waarin de Spaanse ploeg elkaar misschien wat makkelijker vond. Diederik Boer was de held van de avond. Met het stoppen van een penalty en enkele fabuleuze reddingen wist de Zwolse doelman zijn doel tot de 73e minuut schoon te houden. In de 43e minuut werd Emilio Nsue op onreglementaire wijze door Etiënne Reijnen binnen de zestien naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Van Sichem, kon niet anders dan naar de elfmeterstip wijzen. Victor Casadesus kreeg echter te maken met een katachtige reactie van Diederik Boer. Klemvast! Met de brilstand gingen beide ploegen naar de thee. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Twee gelijkopgaande ploegen, waarvan Real meer balbezit had, maar evanals FC Zwolle nauwelijks kansen kon creeëren. Toch nam de thuisclub door Bram van Polen in de 51e minuut de leiding. Real begon na dit doelpunt wat meer te drukken, maar vond bij regelmaat Diederik Boer op zijn weg. In de 59e minuut was het Pierre Webo, die met een kopbal van dichtbij de Zwolse goallie dacht te passeren. Weer niet. Met een katachtige reflex behoedde de doelman de Zwollenaren voor een tegendoelpunt. In de 66e minuut kwam Dominggus Lim-Duan de goed spelende nieuweling Yanic Wildschut op de linkerflank vervangen. Hij werd met groot gejuich door de uitgedunde Zwolse supportersschare verwelkomd. De ploeg van Art Langeler wist tot de 73e minuut de voorsprong te houden. Het was Pierre Webo, die alsnog de 1-1 op het scorebord wist te brengen.

fczwolle_real_mallorca_3587_470.jpg

fczwolle_real_mallorca_3650_470.jpg
Albert van der Haar ziet heeft het zwaar …

fczwolle_real_mallorca_3655_470.jpg

fczwolle_real_mallorca_3742_470.jpg
Aanleiding tot de penalty …

fczwolle_real_mallorca_3747_470.jpg

fczwolle_real_mallorca_3816_470.jpg

fczwolle_real_mallorca_3836_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Diederik Boer speelt gelijk tegen Real Mallorca”

  1. Mwah, de rest mag eerst hun strepen verdienen en dan krijgen ze wellicht ook eens op dezelfde manier hun verdiende “lofzang”.
    Vandaag stond Boer er als een onneembare vesting en dan verdient hij zeker alle credits.

  2. Zeg hier net: Zo’n kop dekt waarschijnlijk het hele stuk. Heb het namelijk verder niet gelezen: Diederik was held van de wedstrijd. Benieuwd of er volgers/supporters anders over denken.

    Natuurlijk is het een teamsport en dat gegeven zou ik altijd centraal stellen (incl reserves) maar daarbinnen kan en mag je uitblinken. Mooi dat een keeper nu eens alle eer krijgt. Keepers en verdedigers krijgen veeeeeeeeeeel te weinig waardering. Man van het WK was voor mij de verdedigend ingestelde Van Bommel. Met de Steek en Sneijder gedeeld op 2. Maar goed het staat een ieder vrij daar een andere smaak over te hebben.

  3. Boer speelde zeker een prima wedstrijd!
    Maar die penalty, v Sichem kon niet anders?
    Het was gewoon spelen van de bal, dat zag het hele stadion en lachte dan ook hartelijk de arbiter uit, het is toch vriendschappelijk…
    Mooie prestatie dus!
    Mooie eerste stadionervaring voor mijn zoon… 😉

    PS: Goede vakantie gewenst op Mallorca!
    Neem aan dat hij die er wel aan over gehouden heeft… 😉

  4. Kippevel moment: Dominggus Lim Duan betrad het veld na 1 jaar weer!:D Dat liet het stadion niet onopgemerkt! En terecht, die jongen heeft zo hard gewerkt, echt grote klasse!

  5. En nu straks ook de hele competitie een opwaartse lijn behouden .Dan kan het een mooi seizoen worden en een vooruitzicht op de eredivisie waar al zolang naar gestreeft wordt.Succes dus .

  6. ‘T is een mooi cluppie.
    Mooie pot! Zit potentie in.
    Als ze ook tegen eerste divisie clubs zo willen knokken en voor mekaar door het vuur willen gaan komt het goed dit seizoen!:)

  7. Leuke pot gezien, verdediging en middenveld staat (ondanks een paar grote fouten). In de aanval is de spoeling nog wel erg dun. Maar wie weet komt Sjoerd Ars nog, MVV is immers afgehaakt.

  8. Wedstrijd niet gezien, maar geniet hier van positieve verhalen.
    Hoorde van de week de volgende vergelijking tussen Van der Vaart en Snijder:
    Van de Vaart: kijk mij eens, wat een mooie pass
    Snijder: kijk mij eens.

  9. Mooi Natascha, op 23 juli 2010 om 06:04 :D:D:D
    Geniet met Drama mee van de positieve verhalen!

    @ Drama;

    Kuyt: “kijk hun eens kunnen wat met een bal, maar ik sta er (op karakter) ook gewoon, die ene speelde zelfs nauwelijks :o”

  10. Real Club Deportivo Mallorca, zoals de werkelijke naam te boek staat, eindigde het vorige seizoen als vijfde in de Primera División en speelt volgend jaar Europees voetbal.

    Dat is nog maar de vraag.
    De UEFA heeft Real Mallorca gisteren vanwege de financiële sores uit de Europa League gezet. Mallorca heeft 3 dagen om in beroep te gaan.

  11. Eindelijk weer eens mooie thuisshirts waarbij de strepen ook aan de achterkant doorlopen.

    Oneens! Kleine broertje van de graafschap shirts van ik het, uit-shirt vind ik wel mooi!

    @Arie
    85 meloenen schuld is ook niet niks!

  12. Shirts zonder reclame vind ik het mooist. Deze groen-wit gestreepte lijkt me heel mooi. Vond de Dr.Shupp ook mooi….maar ja die reclame he >:(

  13. Ben het met Natascha eens: het zijn de Graafschap shirts . FCZwolle had/heeft bredere banen, daar passen ook keurig de club logo’s in.
    Nu zijn het van die mini logo’s in te kleine banen en dat alles omdat meneer Hummel zonodig weer iets anders wil voor de verkoop .
    Vind op zich de keuze van drie clublogo’s prima inclusief de gouden rugnummers i.v.m. het 100 jarig bestaan, maar het (blauw/witte) shirt herken ik helaas minder als ‘mijn’ shirt.

  14. @Woutje
    Het shirt van de graafschap heeft aan beide kanten een wit vlak, voorkant voor de sponsor en achterkant voor het nummer. FCZ heeft het shirt geheel gestreept, bovendien staan er in vergelijking met vorig seizoen evenveel blauwe als witte strepen op het shirt. Graafschap heeft nog meer strepen.

  15. Vind dat Hummel gezien het 100 jarig feest van FCZ zich had moeten inhouden met die lelijke reclame op het shirt. En dan bedoel ik die afzichtelijke pijlen op de
    de zijkanten van shirt en broek . En Hummel boven het centrale logo slaat ook nergens op . Je leest dit al gauw als Hummel since 1910 i.p.v. P.E.C. since 1910.
    Die kledingfabrikanten verpesten op grote schaal clubshirts en clubs laten zich dit maar welgevallen …

  16. Ik heb me de laatste jaren juist geërgerd aan de grote hoeveelheid blauwe vlakken in het shirt, met de lichtblauwe toeving van afgelopen seizoen als dieptepunt. Ik ben blij dat er weer meer wit in het shirt verwerkt is, dat het op de Graafschap lijkt maakt me niet uit.

  17. Edwin, bedankt voor de update wat betreft het aantal strepen op het shirt.
    Ik had ze nog niet geteld en vergeleken met verleden jaar. Prima als dit dus
    identiek is gebleven en terecht !

  18. Eindelijk weer een een shirt zoals het hoort te zijn met doorlopende banen over de rug. Dit shirt doet me denken aan de beginjaren van Fc Zwolle tot aan periode met de diagonale reclame van olm/groene land zeg maar.
    Prima shirt, niks geen volledig blauwe achterkant ter faveure van de sponsor, hulde!!
    Dat het maar een mooi seizoen mag worden

Reacties zijn gesloten.