Zwollenaren weten wijkpost Zwolle Zuid goed te vinden

Foto van auteur

Sinds november 2006 is het politieaanspreekpunt in het wijkcentrum De Pol in Zwolle Zuid een feit. En, bewoners weten de nieuwe wijkpost van de politie goed te vinden. Eerder was er een politiebureau gevestigd aan de Nieuwe Deventerweg in Zwolle-Zuid. Het lijkt wel of de mensen hier sneller durven binnen te stappen.

De drempel om bij het wijkcentrum De Pol binnen te lopen is veel lager dan dat die destijds was bij het bureau aan de Nieuwe Deventerweg en het is ook anoniemer, zegt de politie. “Op onze oude stek ging je echt bij de politie naar binnen. Hier zitten de bibliotheek, het wijkcentrum, Travers, de dagopvang van Interakt Contour, maatschappelijk werk van De Kern en binnenkort het wijkservicepunt van de gemeente.” Niemand weet bij wie je op bezoek gaat. We kunnen echt merken dat het aantal aangiftes en meldingen omhoog knallen. Wat we normaal in een week verwerkten doen we nu op één dag’, aldus de wijkagenten van Zwolle-Zuid.

In het verleden kreeg de politie altijd wel meldingen van vernielingen van ruiten van schoolgebouwen door van de schooldirecteuren zelf, maar hoorden ze zelden of nooit iets van ‘gewone’ burgers. Nu gebeurt het regelmatig dat de politie van één vernieling uit allerlei hoeken en gaten meldingen krijgen. Ze krijgen zelfs foto’s toegestuurd. Het wordt natuurlijk ook steeds gemakkelijker om een fotootje te maken, omdat veel mobiele telefoons tegenwoordig zijn uitgerust met een digitale camera. En daar is de politie in Zwolle Zuid blij mee. Met behulp van de informatie van oplettende wijkbewoners is de kans groot dat ze daders eerder op het spoor komen en in de kraag vatten.

Mocht u iets opvallends zien en daarvan melding willen doen, geef het dan door via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of loop even binnen bij de politiepost in de Pol.

De openingstijden in wijkcentrum De Pol zijn:
Maandag 13.00 – 15.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag 10.00 uur – 12.00 uur.

2 gedachten over “Zwollenaren weten wijkpost Zwolle Zuid goed te vinden”

  1. Ik geloof dat het helemaal niet zo zeer heeft gelegen aan dat de post nu bij de pol inzit ,maar het is mijn inziens centraler gelegen in de wijk waar de meeste onrust plaatsvind .
    Dan rest mij ook nog te zeggen dat de post op de deventerstraat wat ver naar achteren lag en er niet uitnodigend uitzag om daar aangifte te doen.

Reacties zijn gesloten.