College wil Binnenstad+ sneller realiseren

Foto van auteur

Zwolle – Het versterken van de kracht van de Zwolse binnenstad tot het gebied direct rondom het centrum is gebaat bij de extra mogelijkheden die de rijksoverheid tegenwoordig biedt. Burgemeester en wethouders melden daarom het Zwolse programma Binnenstad+ (‘binnenstad plus’) aan voor de Crisis- en Herstelwet. De Crisis- en Herstelwet biedt mogelijkheden om grote, belangrijke projecten sneller te realiseren.

Door de Crisis- en Herstelwet maakt de rijksoverheid het mogelijk om ruimtelijke procedures te versnellen. Gemeenten kunnen projecten aanmelden. Bij erkenning door het rijk kunnen gemeenten vervolgens sneller aan de slag om gewenste ontwikkelingen mogelijk te maken. Binnenstad+ zou, wat burgemeester en wethouders betreft, gebaat zijn bij de snellere ruimtelijke procedures. Het biedt de gemeente de kans om op verantwoorde wijze de kracht van de binnenstad uit te breiden met de ring om de stadsgrachten heen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bouwen van zo’n 1500 woningen, het uitbreiden van het winkelaanbod en het aanleggen van voldoende parkeergelegenheid. Op die manier kan Zwolle haar rol als koploper in een wijde regio waar blijven maken.

Binnenstad+ leidt tot een sterkere economische binnenstad, een betere bereikbaarheid van die binnenstad, een mooier aangezicht en de mogelijkheid woningen te bouwen die aansluiten bij de vraag.

De rijksoverheid nam onlangs de Zwolse Spoorzone al op in de Crisis- en Herstelwet. Ook dat project heeft als doel om Zwolle als centrumgemeente toekomstbestendig te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “College wil Binnenstad+ sneller realiseren”

  1. Parkeren winkelaanbod en woningen daar gaat het dus om.
    Winkelaanbod? Er is genoeg, alleen het aangebodene moet beter zijn anders heeft uitbreiding geen zin. Net als op de markt alles tien keer van hetzelfde. Ik herken het vroegere oostblok er in.

Reacties zijn gesloten.