Drie nominaties voor Meester Willem Bartjensprijs

Foto van auteur

Schaatser Erben Wennemars, de hiphopgroep Opgezwolle en het muziekfestival Van Eigen Bodem zijn de drie genomineerden voor de Bartjensprijs. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die de naam van de stad Zwolle op een bijzondere wijze heeft gepromoot.

De Meester Willem Bartjensprijs wordt dit jaar een echte publieksprijs. Elke Zwollenaar kan namelijk nog tot en met 11 maart zijn of haar stem geven aan één van de drie genomineerden. Dat kan via stemformulieren bij de VVV Zwolle, boekhandel Waanders, het Stadskantoor en de diverse bibliotheken. Ook via de site www.destentor.nl kan iedereen een stem uitbrengen. De winnaar wordt degene die in totaliteit de meeste stemmen krijgt.

De Meester Willem Bartjensprijs is een initiatief van de VVV en wordt ondersteund door de Stentor. Eind vorig jaar hebben zij een lijst opgesteld met elf kandidaten. Een vakjury heeft vervolgens uit deze lijst de drie beste kandidaten gekozen. De jury is van oordeel dat alle 3 genomineerden zich op geweldige manier hebben ingezet om de naam Zwolle op positieve manier naar buiten de brengen. Erben Wennemars zal in een interview niet nalaten om een positief oordeel te geven over de stad Zwolle. De naam van de stad zit zelfs al in de bandnaam Opgezwolle. Zij zijn afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws verschenen en hebben diverse prijzen gewonnen. Ook het festival Van Eigen Bodem heeft zich volgens de vakjury inmiddels volop bewezen. Vanwege de enorme belangstelling verhuist het festival dit jaar zelfs naar De Weezenlanden.

De prijs, een bronzen beeld van Meester Willem Bartjens, wordt op zondag 18 maart in Schouwburg Odeon overhandigd door burgemeester Henk Jan Meijer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Drie nominaties voor Meester Willem Bartjensprijs”

Reacties zijn gesloten.