FC Zwolle vrouwen debuteren met verlies tegen AZ

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het debuut van de FC Zwolle vrouwen in de eredivisie draaide donderdagavond uit op een eervol verlies. Tegen de vrouwen van landskampioen AZ uit Alkmaar werd de uitslag 1-2.

img_5779_copy.jpg

Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg verrassend op een 1-0 voorsprong. Susanne Herpel was verantwoordelijk voor het doelpunt. De Zwolse vrouwen konden de voorsprong in de tweede helft echter niet vasthouden. In een kort tijdsbestek van drie minuten sloeg de wedstrijd helemaal om. Chantal de Ridder zorgde na 73 minuten spelen voor de gelijkmaker. Vlak daarna besliste Claudia van den Heiligenberg de wedstrijd in het voordeel van AZ.

img_5852_-_kopie_copy.jpg

img_5809_copy.jpg
De vrouwen vieren de 1-0 voor FC Zwolle…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “FC Zwolle vrouwen debuteren met verlies tegen AZ”

  1. Gisteravond een boeiende pot voetbal gezien. Complimenten aan de speelsters en begeleiding van FCZ. Ondanks het verlies, waren jullie de morele winnaars.

    Voor degene die geen – of nog een negatief beeld hebben van het vrouwenvoetbal, zou ik willen zeggen…
    Wakker worden en ga eens kijken !!

  2. Ik ben gisteravond ook geweest. Een leuke, spannende wedstrijd gezien. Een tijdlang met 1-0 voorstaan was een sensatie. FC Zwolle komt aan het eind van de wedstrijd te kort maar moet nog groeien. Is een ploeg met potentie. De geraffineerdheid van AZ missen ze nog. Sfeer in het BeQuick stadion was uitstekend. Ca 250 toeschouwers schat ik.

Reacties zijn gesloten.