Aanhoudingen na ruzie tussen groepen

Foto van auteur

Zaterdagnacht rond 4.00 uur kreeg de politie de melding van een onenigheid aan de Rieteweg/Willemskade. Toen de politie ter plaatse kwam werd er niet meer gevochten. Het bleek dat twee groepen ruzie hadden gekregen. Een 18-jarige man uit Hattem gaf aan geslagen te zijn toen hij de groepen uit elkaar wilde halen. Hij deed hiervan aangifte.

De jongeman die hem had geslagen kon ter plaatse worden aangehouden. Deze 16-jarige Zwollenaar werd voor nader onderzoek ingesloten. Vervolgens wilde de aanwezige politie beide groepen verwijderen. Hierbij werd een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden, omdat hij na herhaaldelijk verzoek weigerde zich te verwijderen. Tenslotte werd daarbij ook een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden omdat hij de politiemedewerkers bedreigde. De zaak wordt nader onderzocht.

9 gedachten over “Aanhoudingen na ruzie tussen groepen”

 1. Ik was hierbij, de bus die vanaf Takens Balkbrug terugkwam stopte voor de ijsselhallen waar al een flinke escorte aan busjes stond ( 8 welteverstaan ).
  Hierop volgende korte vechtpartijen verderop in de rieteweg, tussen groepen jongeren die niet uit die bus kwamen.
  De politie reageerde UITERMATE asociaal en met onverantwoord geweld werden buitenstaanders gewoon achteruit getrapt.
  dit heb ik op film staan en ga dit als officiele klacht indienen aangezien dit mijn vriend aangaat.

  Jonge jonge, stelletje aasgieren, orde herstellen o k .
  maar om nou iemand onnodig van ze stokkie te trappen omdat hij duidelijkheid wil over wat er aan de hand is is toch wel erg laag bij de grond.

  machtsmisbruik van de politie is niet alleen in zwolle aan de orde, zo zullen er veel meer steden zijn waar dit soort ambtenaren nog rustig rondhuppelen.

  uit.

 2. Ik ben er niet bij geweest dus kan niet oordelen. Maar waarom wilde je vriend pers?© weten wat er aan de hand was? Achteraf lezen kan toch ook? Bij een ongeluk op de snelweg ga je _bijvoorbeeld_ ambulancepersoneel ook niet van het werk houden met de vraag: “Wat is er aan de hand?”
  Iets meer tekst en uitleg zou wel handig zijn maar dat de politie niet altijd zin/tijd/trek heeft om zulke vragen te beantwoorden, zeker op bepaalde momenten, kan ik me best voorstellen.

 3. Mijn vriend had zonder reden klappen gevangen in de bus terug vanaf takens balkbrug, met die reden moest hij naar de politie van de beveiliging om aangifte te doen, maar de politie was zo druk met andere zaken dat hij eerst vroeg wat er allemaal aan de hand was.

  Hem werd verzocht ” op te rotten ” , en werd letterlijk achteruit getrapt.
  Vervolgens werd er gedreigd naar onze hele groep die rustig met de fiets aan de hand wegliep om nu heel snel weg te gaan anders werden we gearresteerd.

  Nu vraag je je af waarom we niet fietsten, alsvolgt.
  Fietsen stonden geparkeerd bij de ijsselhallen maar kennelijk heeft een van die groepjes tijdens die vechtpartij voor de tijd de kinderlijke ingeving gekregen om even banden lek te prikken, versnellingen door de knippen etc etc.
  Zodat de helft van alle fietsen naar de kloten waren.

  hopelijk snap je het nu een beetje.

  leon.

 4. Je gaat toch ook geen aangifte doen als de politie net bezig is een rel in de kiem te smoren. Die mensen kunnen echt aan je neus niet zien of je goede of slechte bedoelingen hebt.

  Een beetje begrip zou wel op z’n plaats zijn denk ik.

 5. Ik sta hier eerlijk gezegd niet van te kijken en ben persoonlijk van mening dat de politie Zwolle vaak onprofessioneel te werk gaat
  En ja, het is een beetje dom om aangifte te doen wanneer zich de calamiteiten voor doen maar het is aan de politie de taak op dat moment de zaken goed in te schatten.

  Echter ik kan legio voorbeelden aanhalen waarin duidelijk is dat de politie Zwolle hierin nogal eens tekort schiet.

Reacties zijn gesloten.