Start project Wonen boven Winkels in Zwolle

Foto van auteur

Donderdagavond wordt er een officieel begin gemaakt met de sloop van het project Diezerstraat 103/105 en De Korte Smeden 8, 8a en 10. De N.V. Wonen boven winkels Zwolle is opgericht om leegstand te verminderen en zo bij te dragen aan de leefbaarheid in de binnenstad. Met dit gedachtegoed ontwikkelt de N.V. Wonen boven winkels Zwolle aan de Diezerstraat 103 en omgeving 29 appartementen en een nieuwe commerciële ruimte.

De naam is nu ook bekend: ‘Boven Jan’. Dit is een historische verwijzing naar het Sint Jansgilde, de middeleeuwse buurtvereniging in dit deel van de binnenstad. Dit is het eerste zichtbare resultaat van de gezamenlijke inspanningen van de Gemeente Zwolle en woningcorporatie deltaWonen. De 29 appartementen in Boven Jan zijn allemaal bedoeld voor de verhuur. Er komen 15 studio’s met een woon/slaapkamer en 14 twee- en driekamerappartementen. Diverse woningen krijgen een balkon of dakterras en midden in het complex komt een groot atrium (daktuin). De huurprijzen lopen uiteen van circa 340 euro tot 650 euro.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Start project Wonen boven Winkels in Zwolle”

  1. Zijn al deze appartementen reeds verhuurd? Zo nee, wat is de te volgen procedure en wat zijn de criteria om in aanmerking te komen?
    Bedankt,

Reacties zijn gesloten.