Zeventien sollicitanten voor nieuwe Stadsdichter

Foto van auteur

Op de oproep van de Gemeente Zwolle voor een nieuwe stadsdichter voor Zwolle hebben in totaal 17 mensen gereageerd. De jury buigt zich aankomende week over de beoordeling van de sollicitaties. De sollicitanten hebben vóór woensdag 7 maart 2007 hun interesse kenbaar kunnen maken door een schriftelijke motivatie, een curriculum vitae, (eventueel) een lijst met publicaties / optredens en een recent stadsgedicht te sturen naar het college van Burgemeester en Wethouders van Zwolle. Het stadsgedicht is een al dan niet speciaal gemaakt gedicht met betrekking tot de stad Zwolle.

Het is nu aan de jury om de sollicitaties te beoordelen. Uit alle sollicitaties nodigt de jury een aantal kandidaten uit voor een gesprek op dinsdag 20 maart 2007. Op basis van deze gesprekken selecteert de jury drie genomineerden die in aanmerking komen voor het stadsdichterschap. Deze drie kandidaten zullen bekend worden gemaakt in De Peperbus, tevens zal hun stadsgedicht worden gepubliceerd. Het college van Burgemeester en Wethouders stelt op basis van het oordeel van de jury de nieuwe stadsdichter aan. In een feestelijke, openbare bijeenkomst op woensdag 11 april 2007 wordt de nieuwe stadsdichter bekendgemaakt. De stadsdichter wordt aangesteld voor een periode van twee jaar en ontvangt een vergoeding van € 5000,- bruto per jaar. De stadsdichter komt niet in dienst van de Gemeente Zwolle.

 

De jury bestaat uit mw. T. van Ham (voorzitter, Bibliotheek Zwolle), dhr. Paul Gellings (huidige stadsdichter), mw. J. Beima (boekhandel Waanders), mw. A. Boukes, dhr. W. Cornelissen en mw. Landman (literaire activiteiten Zwolle).

Meer informatie over het stadsdichterschap is te vinden op: www.stadsdichterzwolle.nl.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)