Wennemars grijpt net naast de medailles

Foto van auteur

Erben Wennemars heeft zaterdag op de 1000 meter van de WK afstanden in Salt Lake City het podium net niet gehaald. De tweevoudig wereldkampioen sprint werd vierde in 1.07,57. Shani Davis won. De Amerikaan deed dat in 1.07,28, ruim 0,2 boven zijn eigen wereldrecord.

Vorige week nog won Wennemars de wereldbeker op de 1000 meter in Calgary. Dat deed hij echter met de zevende plek in het dagklassement. Kuipers, nu door een forse misslag slechts elfde, bleef hem destijds zelfs voor. In Salt Lake City stond Nijenhuis, achtste, tussen de twee in.

Wennemars, tweevoudig winnaar van de WK afstanden op de 1000 meter (2003/2004), gold in de Utah Olympic Oval hooguit als outsider. Davis, de olympisch kampioen en wereldrecordhouder, is al enkele jaren een klasse apart.

De Canadees Denny Morrison, goed voor het zilver, bewees vorige week in Calgary al op niveau te zitten. Brons ging naar de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee, die eerder dit seizoen in Hamar de WK sprint won. Een dag eerder had hij op de 500 meter net naast de prijzen gegrepen, vierde.

www.nu.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)