FC Zwolle zonder problemen naar de winst, 4-1

|   Laatste wijziging

Zwolle – Volgens trainer Art Langeler zou het vrijdagavond in het FC Zwolle stadion tegen Fortuna Sittard de moeilijkste wedstrijd van het seizoen worden. Zijn ploeg moest winnen en Fortuna Sittard had niets te verliezen. Hij kreeg geen gelijk. 

fczwolle_fortuna_7291_470.jpg

Zowel het weer als het begin van de wedstrijd waren stormachtig. Rond de 30 seconde was het al raak. Jubilaris en Man of the Match Arne Slot was de doelpuntenmaker, 1-0. Het was vanavond zijn 400e wedstrijd in het betaalde voetbal. Een rijtje om trots op te zijn. Na het doelpunt ging de storm op het veld enigszins liggen en kwam Fortuna Sittard zowaar, uit het niets en een uitglijder van Albert van der Haar op 1-1. Zarko Grabovac nam deze voor zijn rekening. Waar het gevaar bij de Limburgers ontbrak, was het de ploeg van Art Langeler die doelman Danny Wintjens bij regelmaat deed bibberen. Hierbij was het in de 44e minuut dat Danny Schreurs zijn oud-werkgever weer op achterstand zette 2-1. Met deze stand gingen beide ploegen pauzeren.

fczwolle_fortuna_7612_470.jpg

fczwolle_fortuna_7315_470.jpg
Na 20 seconden wijst scheidsrechter resoluut naar de middenstip, 1-0 …

fczwolle_fortuna_7589_470.jpg
Invaller Yanic Wildschut, levensgevaarlijk …

Na de rust eenzelfde beeld, gevaarlijke uitvallen van FC Zwolle en een paar kansjes voor de ploeg van Wim Dusseldorp. Ondanks de regen, die soms bij bakken uit de hemel viel, zagen toch nog 5870 toeschouwers, hoe FC Zwolle zonder in de problemen te komen, de voorsprong in de tweede helft uitbreidde. Sjoerd Ars wist met 2 doelpunten in de 71e en 79e minuut zijn doelsaldo op te schroeven naar 15 stuks. Hij zit daarmee topscorer van dit moment Johan Voskamp van Sparta Rotterdam behoorlijk in zijn nek te blazen. Een verdiende overwinning van de Zwollenaren die eigenlijk zonder veel moeite tot stand kwam. Naaste concurrent Volendam wist de drie punten uit Den Bosch mee te nemen en blijft samen met FC Zwolle koploper in de Jupilerleague. Beide ploegen hebben 7 punten meer dan de nummer drie op de ranglijst, RKC Waalwijk.

fczwolle_fortuna_7329_470.jpg

fczwolle_fortuna_7342_470.jpg

fczwolle_fortuna_7377_470.jpg
Danny Schreurs mist een redelijke kans …

fczwolle_fortuna_7379_470.jpg

fczwolle_fortuna_7391_470.jpg

fczwolle_fortuna_7407_470.jpg
Even uit balans brengen …

fczwolle_fortuna_7447_470.jpg

fczwolle_fortuna_7470_470.jpg
Danny Schreurs scoort vlak voor rust de 2-1 …

fczwolle_fortuna_7551_470.jpg

fczwolle_fortuna_7559_470.jpg
Yanic Wildschut een plaag voor de Limburgse verdediging …

fczwolle_fortuna_7578_470.jpg

fczwolle_fortuna_7601_470.jpg
Sjoerd Ars scoort zijn tweede van de avond …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “FC Zwolle zonder problemen naar de winst, 4-1”

  1. Ja john, we worden wel heel erg verwend!
    Toch was het een leuke wedstrijd. Vooral de 2de helft!
    Jammer dat de score niet wat hoger is uitgevallen. Maar na zo’n wedstrijd van afgelopen dinsdag hebben de boys in blue and white het uitstekend opgepakt!

    Ik denk dat Zwolle de winterkampioen wordt!
    We shall see!

  2. Danny scheurs toch twee dikke assists en een doelpunt (en als hij en andere spelers iets scherper waren geweest nog meer).

    Iedereen in het elftal draait lekker, zelfverzekerheid ligt bij de meesten erg hoog.

    Wilschut is inderdaad momenteel in bloedvorm! Als invaller is hij natuurlijk geweldig! Tegenstander vermoeid en hoppa nieuwe full-force aanvaller erin. Deze tactiek werkt uitstekend.. Never change a winning team (al hebben ze dinsdag onverdiend verloren)

  3. Wilschut is inderdaad momenteel in bloedvorm! Als invaller is hij natuurlijk geweldig! Tegenstander vermoeid en hoppa nieuwe full-force aanvaller erin. Deze tactiek werkt uitstekend.. Never change a winning team (al hebben ze dinsdag onverdiend verloren)

    Op zich ben ik het hier wel mee eens maar ik vind van Polen de laatste tijd niet veel bijzonders brengen…..

  4. idd, ik vind ook dat Wildschut een basisplaats verdient heeft tegen de “grote” clubs. Alleen maar goed voor de onderlinge motivatie en/of gezonde rivaliteit om in de basis te willen staan.

  5. Ik stond vlak voor de wedstrijd op de middenstip:) seizoenskaart gewonnen met een peperbus actie.. die andere jongen die de Iphone won had een nogal grote bouwvakkers decolote 😛 hihihihi!

    Maar ze waren vermoeid, maar gewoon een goede overwinning, erg genoten! GO ZWOLLEEEE op naar de eredivisie he.. en Wildschut, mooie schoenen man!!

Reacties zijn gesloten.