Politie in het nauw na belediging en agressie

Foto van auteur

Op de Grote Markt zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 maart twee mannen van 29 en 25 jaar uit Zwolle aangehouden. Tijdens een politiesurveillance beledigde de 29-jarige man de politiemedewerkers door ze uit te schelden. Toen een politieman hem hiervoor wilde bekeuren, wilde de man niet meewerken en begon weer te beledigen. Hierop werd hij aangehouden.

De man verzette zich echter zo hevig dat hij met meerdere personen in bedwang moest worden gehouden om hem te boeien. Op dat moment bemoeide de 25-jarige zich ermee en probeerde de aanhouding te belemmeren. Dit deed hij o.a. door een verbalisant op zijn rug te slaan. Ook hij werd aangehouden, waarbij hij veel verzet pleegde. Toen hij geboeid was, begon hij weer agressief te worden en trapte naar de agenten. Hij werd gewaarschuwd dat – indien hij niet op zou houden – er pepperspray gebruikt zou worden. Hij trapte echter gewoon door, waarop hij gepeperd werd. Omdat een menigte zich er intussen ook mee ging bemoeien en zich agressief opstelde, is er een politielinie gevormd. Er raakte niemand gewond en de verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.

14 gedachten over “Politie in het nauw na belediging en agressie”

 1. Als bewoner van de binnenstad moet mij van het hart dat er geen weekend en geen donderdag-/vrijdagnacht voorbij zonder wakker te worden van het schreeuwerige lawaai dat geproduceerd wordt door uitgaande jeugd en anderen. En altijd blijkt er wel weer ergens trammelant te zijn geweest. Ik begrijp dat wonen in het centrum voor-en nadelen heeft. Wat ik niet begrijp is waarom mensen niet op een normale, leuke manier een avondje uit kunnen gaan. Waarom moet het op straat altijd gepaard gaan met veel lawaai en ook nog eens bijvoorbeeld het plegen van kleine vernielingen en ‘belletje trekken/duwen’. Misschien wordt het eens tijd voor een algemene discussie in Zwolle over het asociale gedrag van ‘uitgaanders’. Natuurlijk zijn er ook ‘uitgaanders’ die anderen geen (over)last bezorgen, maar het kleine aantal vervelende, asociale ‘uitgaanders’ zou eens moeten gaan beseffen waarmee zij bezig zijn. Laat het agressieve gedrag en het irritante ‘belletje trekken/duwen’ eens achterwege. Is het niet zo dat drank meer kapot maakt dan je lief is?? Tot slot: ik ben niet een notoire klager, maar er kan een moment komen dat het gedrag van enkele ‘uitgaanders’ de spuigaten uitloopt.

 2. Roy: Bel uitzetten? Waarom? Die mensen die uitgaan moeten zich gewoon eens leren gedragen en van andersmans zaken afblijven. En de bel is nog niet het ergste lijkt mij. En Roy, slechte ervaring in de liefde en de bodem van de fles gezien?

 3. punt 1: in de binnenstad wonen heeft gevolgen, leer er mee leven
  punt 2: oorzaak drank, wat wou je er aan doen? drank veroorzaakt nou eenmaal agressiviteit en baldadigheid
  punt 3: kun je er niet tegen? verhuizen een optie? rust vind je niet in de binnenstad maar buitenwijken

 4. Ik woon ook in de binnenstad en ben het wel eens met Paul. Ik ben alleen bang dat dit probleem er altijd wel zal blijven. Elke ochtend ben ik weer blij als mijn fiets nog heel is/er nog staat. Met regelmaat wordt hij geprobeerd te stelen wat mij weer een week fietsklussen kost. Verder altijd geschreeuw, mensen die tegen prullenbakken en ander los of vaststaand goed aanschoppen, (winkel)ruiten die ingegooid worden. Elke nacht gebeurt dat, met name in het weekend is het erg. Gelukkig ben ik zelf dan meestal ook in de kroeg maargoed. Als je er wat van zegt heb je kans dat er een steen door je ruit ligt.

  Verder ben ik voor een bromfiets- en scooterverbod in de diezerstraat

 5. Gewoon al die oude troep in de binnenstad afbreken en er enorme kantoorkolossen voor in de plaats zetten en je bent van alle ellende af.
  ;D ;D ;D

 6. @dus:
  Hoezo scooter/bromfietsverbod in de Diezerstraat? Die ?­s er toch allang? Volgens mij is het er gewoon 24/7 een voetgangersgebied (of staan er aan de uiteindes van die borden met daarop tijden wanneer het wel/geen voetgangersgebied is?)

 7. Freddie:
  1) natuurlijk is dat zo en dat schreef ik ook;
  2) te veel drank veroorzaakt die zaken;
  3) het is geen kwestie of je ergens wel of niet tegen kunt.

  De vraag is: waarom?
  Waarom dat geschreeuw?
  Waarom die vernielingen?
  Waarom dat geweld?
  Drank is geen excuus. Het is een kwestie van mentaliteit en kennelijk hebben asocialen het in het Zwolse centrum voor het zeggen.

 8. @wvfn, ja volgens mij is het alleen tijdens winkeltijden voetgangersgebied, voor de rest mag je er fietsen en bromfietsen (helaas)

 9. @Paul
  Ik heb ook het idee dat er tegenwoordig totaal geen respect meer bij sommigen te vinden is. Hier net zo hoor. Met veel kabaal ‘s-nachts om vier uur de straat ‘indenderen’. Gillen dat het zo ‘gezellig’ was. Scooters die wel veel gas geven, maar geen meter rijden etc etc… Maar dan moet je man er wel om half zes uit om naar zijn werk te gaan. Als wij dat gedaan zouden hebben toen we jong waren, had ik een flinke trap onder mijn kont gehad van mijn ouders. En nu nog zeg ik tegen visite als die weggaan, rustig praten als jullie in de auto stappen, want het echoot flink tussen die huizen. En toeteren wil ik al helemaal niet hebben als ze wegrijden, want ze kunnen ook gedag zeggen hier in de gang.

 10. @Tja
  Mijn buren hoeven niet wakker te worden van mijn wegrijdende visite. Dat heeft niets met tranentrekkende beschaafdheid te maken. Dat heet ‘rekening’ met elkaar houden.

Reacties zijn gesloten.