Supporters FC Zwolle kwaad na bouwfeest

Foto van auteur

Supporters van FC Zwolle zijn kwaad. Ze zijn gepikeerd, omdat tijdens het feest ter ere van de eerste bouwhandeling voor het nieuwe Stadioncomplex er naar hun idee een tweedeling tot stand werd gebracht tussen de zogenaamde bobo’s en de ware fans..

Er werden door de supporters veel tegenstrijdigheden geconstateerd: een stampottenbuffet tegenover luxe hapjes, het supportershome tegenover een partytent en bier tegenover champagne. Een supporter zegt op Weblog Zwolle, dat FC Zwolle geen onderscheid wil maar dat op deze wijze wel maakt. Hij baalt er echt van. Er zijn ook supporters die menen dat FC Zwolle hun broodnodige sponsoren wel moet verwennen, omdat zij het meeste geld voor de club binnen brengen. Mogelijk dat het nieuwe stadion de partijen weer nader tot elkaar kan brengen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Supporters FC Zwolle kwaad na bouwfeest”

 1. Los van de vraag of die scheiding noodzakelijk was: in de tent werd ook gewoon stamppot geserveerd. Zover ik het heb meegekregen was er geen sprake van een overdaad aan luxe hapjes.

  Op zich zit er natuurlijk weinig verschil tussen sponsors en supporters. In essentie betalen ze elk gewoon geld voor hun stoeltje. De ?©?©n betaalt 20 x meer dan de ander en heeft daarbij recht op wat extra’s, zoals zo’n tent bij nieuwbouw. Daar zit wel enige logica in.

  De vraag is natuurlijk: waar was het gezelliger? Kijk, als de supporters het minder gezellig hadden dan de sponsors, dan moet FC Zwolle zich pas echt zorgen maken.

 2. Het gaat gewoon meer om het feit dat wij ff plaats moesten maken omdat de bobo’s op het tapijt moesten gaan staan en de supporters maar ff in de modder op 20 meter afstand… Ik ben 3 stappen opzij gegaan om plaats te maken voor een medesupporter en meer ook niet.

 3. Ik vind het een bijzonder kwalijke zaak dat supporters de modder in moesten om plaats te maken voor bobo’s waarvan 85% nooit op de tribune zit. Wil ik het nog niet hebben over politici die met een glas champagne in de hand lopen te brullen dat het stadion er gewoon niet had mogen komen. Dat kan gewoon echt niet.

 4. Tja, de businessclub brengt misschien wel geld in het laadje, maar hoeveel komt daarvan uit eigen zak? De gewone supporter hoort voorrang te hebben, want die betaald uit eigen zak zijn seizoenskaart zonder fiscaal voordeel, een plekje achter het glas, op audientie bij don v Vliet, eigen bordesje bij speciale gelegenheden.
  Nee, die krijgt een vak die naast gewone supporters gevuld word met oranjehemden, snotapen met V-tjes op hun borst waarmee ze denken dat ze de wet zijn en geen oog voor het voetbal hebben of ineens een aantal basisscholen die de lege plekken op moeten vullen.
  De gewone supporter leid weer een seizoenlang ivm het falende aankoopbeleid. Weer geen promotie, misschien wel na-competitie, maar als je eerlijk kijkt waarvoor eigenlijk? Om weer het lelijke eendje van de eredivisie te zijn. Wedstrijden winnen omdat tegenstanders niet in vorm zijn ipv dat jezelf de beste kaarten in handen hebt.
  Onze beste spelers komen uit de hoofdklasse! Uitgebluste ex-zwollespelers krijgen ineens weer een kans, want het nivo is zo laag dat iedereen wel mee kan komen met het speeltempo.
  Gelukkig zien we de afgelopen wedstrijden weer wat strijd waardoor het weer eens waard is om door regen en wind en security weer op het vak te gaan zitten, maarja ken je plek, achter de omheining in de blubber….
  Gelukkig maken we er met elkaar dan maar een feest van, wantja we blijven de club steunen, maar hoe lang nog laten we de prutsers op hogere hand er een zootje van maken??

 5. Van Vliet is nog nooit te vertrouwen geweest. Ben als voormalig werkneemster bij Scania vaak genoeg achter zijn gemene streken gekomen. Echt een slecht mens tot op het bot.

Reacties zijn gesloten.