Lunchconcert Statenzaal

Foto van auteur

Op vrijdag 16 maart vindt in de serie Lunchconcerten in de Statenzaal een programma plaats met werken voor fagot en piano en liederen van Mahler. Studenten van het ArtEZ-conservatorium zullen in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle voor u optreden. Deze lunchconcerten worden georganiseerd in nauwe samenwerking met dit Conservatorium. Het ArtEZ Conservatorium is sinds enkele jaren gefuseerd met het conservatorium van Arnhem en sinds kort ook met dat van Enschede. In dit concert spelen studenten, die verbonden zijn aan het Conservatorium van Arnhem.

Op het programma staan een sonate voor fagot van Camille Saint Saens, een suite van Alexandre Tansman en een sarabande van Henri Dutilleux . Daarna volgen enkele liederen uit de beroemde liederencyclus Liederen eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler.De pianist Rik Helmes zal zowel de begeleidingen met de van oorsprong Canadese fagottiste Amber Hill voor zijn rekening nemen als de liederen van Mahler, die vertolkt worden door de Portugese sopraan Maria João Carmo.

Het lunchconcert begint om 12.15 uur, de deuren van de Statenzaal gaan om 12.00 uur open voor het publiek. De toegang is gratis en het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 20 april  2007, met ook een Frans vocaal programma.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Lunchconcert Statenzaal”

  1. Geweldig ! Ik probeer altijd zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Mijn dank is groot richting de bibliotheek ! En wat nog het vermelden waard is : het niveau van musiceren is opvallend hoog te noemen. Lof !

Reacties zijn gesloten.