Controle hondebezitters Stadshagen en Kamperpoort

Foto van auteur

Het team milieuhandhaving van de gemeente Zwolle controleert de komende weken of hondenbezitters in Stadshagen en Kamperpoort zich houden aan de regels voor het uitlaten van hun hond. Bij constatering van een overtreding wordt een proces-verbaal opgemaakt, met een boete van € 50,00. Wordt de hond uitgelaten op een speelplaats, dan is de boete hoger, namelijk € 75,00. 

Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht. Honden mogen alleen loslopen op de losloopterreinen. Hondenbezitters moeten binnen de bebouwde kom ook zelf de poep van hun hond opruimen. Uitzondering hierop zijn de hondenlosloopterreinen en groenstroken met bosschages. Kinderspeelplaatsen buiten de bebouwde kom, de binnenstad en de winkelcentra, voetgangerszones en voetgangersgebieden voor musea, schouwburgen en bioscopen zijn verboden gebied voor honden. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden.

Meer informatie

Op de hondenkaart is een overzicht van alle losloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle te vinden. De kaart is gratis af te halen bij het gemeentelijke Informatiecentrum (in het Stadhuis) en bij de wijkservicepunten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Controle hondebezitters Stadshagen en Kamperpoort”

 1. Naast een gebruikelijke melkkoe als de ‘fietser zonder licht’ kunnen ze bij de hondenbezitters ook meer dan genoeg halen. Overtredingen zie ik dagelijk. Loslopende honden buiten ‘losloopveldjes’, stront die de hond neerlegt terwijl het baasje ‘het niet ziet’ omdat die een paar meter verderop loopt voor de hond uit.

  Wat betreft loslopende honden: ik zie liever een loslopende hond die zeer goed getraind is en netjes naast de baas blijft lopen dan (bijvoorbeeld) zo’n klein keffertje aan zo’n oprollijn van een paar meter die volledig uitgerold is waarbij baas links van de weg loopt en hond helemaal rechts :-

 2. Ik vind dit een positieve ontwikkeling.
  Want ik ben tegen hondenbelasting, maar ik ben zeker voor het zelfverantwoordelijk zijn voor honden.

  Ik vind het ook heel normaal dat je je eigen troep (inclusief die van je honden) opruimt en daar niet een ander mee opzadelt.

  Mochten er tips nodig zijn omtrent de lokaties waar men moet controleren, dan lees ik dat graag en weet wel een aantal plekken op te noemen, waar iedereen overlast heeft van de uitwerpselen en waar de “baasjes” zich er riant onderuitdraaien.

  Ik zie ook veel situaties zoals WFvN het meld, niet omdat de baasjes het niet “zien”, maar waar de baasjes het werkelijk niet zien, omdat ze terwijl ze de hond uitlaten zonodig moeten bellen via de mobiel.

  Dat snap ik dus echt niet. Is het hebben en uitlaten van een hond dan geen hoofd aandachtspunt? Blijkbaar niet. Onbegrijpelijk.

 3. Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht

  Mogen ze buiten de bebouwde kom dan wel loslopen?
  Ik denk dan aan bijv. de IJsseldijk in Zuid waar veel mensen hun honden uitlaten, maar waar ook veel gefietst wordt? Niet altijd gaat dit goed, als de honden loslopen.

 4. @Henk:
  Volgens mij wel. Maar goed los daarvan. Als een hond (aangelijnd of los, al dan niiet op een plek waar hij los mag lopen) een fietser schade toebrengt door bijvoorbeeld ineens voor de fiets te springen, dan is ?³?³k als de hond los mag lopen nog altijd de baas aansprakelijk. Dat maakt dus niet uit.

 5. @ PEC: De fietser is een zwakke verkeersdeelnemer, en derhalve in heel veel gevallen gevrijwaard van schuld. Het schijnt dat als je als automobilist geen voorrang krijgt van een fietser, en hem dus zonder schuld aanrijdt, je toch (gedeeltelijk) schuldig wordt bevonden, en derhalve meer verzekering moet betalen enzo.

 6. Uitzondering hierop zijn de hondenlosloopterreinen en groenstroken met bosschages.

  Gelukkig maar mijn hond schijt altijd in groenstroken!
  Als ze nu ook eens al die loslopende katten gingen afschieten want daar neemt niemand zijn verantwoording voor!
  Juist katten schijten op plaatsen waar kinderen spelen, ze jatten dure vis uit de vijver en veroorzaken regelmatig (bijna) ongelukken.

 7. katten veroorzaken regelmatig (bijna) ongelukken.

  Katten heb ik nog nooit voor mijn fiets gehad, wel voor m’n auto zowat.

  Die kleine keffers (Jack Russels ?) zijn eigenlijk nog het ergste

 8. Ik heb wel eens een kat onder de fiets gehad, onder de brommer en onder de auto(altijd gas bij geven als er 1 oversteekt!).
  Het is eigenlijk gewoon discriminatie van de hond! 😉

 9. ik ben het er mee eens dat baasjes van honden de uitwerpselen op moeten ruimen. Wat ik niet begrijp is dat er zo vreselijk weinig hondenlosloopveldjes zijn, naam mijn mening los je met een paar extra veldjes al heel veel op, hierdoor concentreer je de honden op 1 plek waardoor er dus ook heel veel ontlasting op 1 plek komt zet er een mooie poepbak bij. Er zijn echt genoeg hondenbezitters die wel met een poepscoop aan de gang gaan.
  Aan het eind van de torenmeesterstraat ligt een geweldig veldje zou enorm geschikt zijn als hondenlosloop veld (Mits omheind)maar helaas hebben enkele bewoners geklaagd, eerst was het een speelveldje maar dat vonden dezelfde bewoners ook niet prettig toen zijn de speeltoestellen verwijderd.
  Jammer

 10. De oplossing ligt denk ik inderdaad in meer (grote) losloopterreinen.

  En in meer begrip/verdraagzaamheid onderling. Maar dat is volgens mij meer een maatschappelijk probleem.

 11. Mag ik ook een verzoekplaatje aanvragen?
  Speelvelden in Zwolle Zuid zitten ook onder de str%$^&

  Vind de kleine man echt niet leuk, want nu mag hij daar niet meer spelen… :-

 12. Ik als hondenbezitter vind het heel normaal om de uitwerpselen van mijn honden op te ruimen, ik wou dat alle honden bezitters dit deden. Maar mij moet ook van het hart dat er te weinig hondenlosloopvelden zijn en die gene die er zijn zijn vaak niet veilig. Langs een drukke verkeersweg of gewoon veel te klein. ook stoor ik me aan al die loslopende katten, een kat schijt niet in zijn eigen tuin maar wel in die van de buren. Maar goed die discussie kan men beter maar niet voeren want een kat moet zogenaamd vrij zijn en als baas hoef je daar geen verantwoording voor te dragen. ook stoor ik me aan de rotzooi rond de gracht bioj de woonboten en containers. Mensen ruim gewoon de rotzooi op die jezelf maakt of die je dieren of kinderen maken dan wordt de wereld een stuk leefbaarder

 13. p.s.

  Ik woon zelf in de binnenstad en er is maar ?©?©n hondenloslopveld en die is achter de “speiegel”, alleen daar is het nog steeds een zooitje, er licht nog steeds van allerlei rotzooi van de bouw (spijkers, piepschuim etc) ?©?©n van mijn honden heeft zich er al aan verwond dus mensen pas op als je je hond daar uitlaat

Reacties zijn gesloten.