DeltaWonen bouwt starterswoningen in Wythmen

Foto van auteur

Naar verwachting start deltaWonen in maart volgend jaar met de bouw van vijf Koop Goedkoopwoningen aan de Egweg in Wythmen. Met de bouw van deze betaalbare koopwoningen maakt deltaWonen het mogelijk dat starters in Wythmen een eigen woning kunnen kopen en in het dorp kunnen blijven wonen.  

Al geruime tijd is er in Wythmen behoefte aan betaalbare starterswoningen. Met de bouw van woningen kunnen starters in Wythmen in hun eigen dorp blijven wonen. En dit komt ten goede aan de leefbaarheid en ontwikkeling van het dorp. Tot op heden bleekt dit moeilijk realiseerbaar. DeltaWonen kwam met de oplossing door de woningen volgens het Koop Goedkoop principe aan te bieden.

  

Wat is Koop Goedkoop?

Bij Koop Goedkoop splitst de waarde van de woning en de grond, waardoor de prijs van een Koop Goedkoopwoning gemiddeld 20% tot 30% lager is dan die van een ‘normale’ koopwoning.

De koper koopt alleen de woning en huurt de grond. De huur voor de grond is gering. Het aantrekkelijke van Koop Goedkoop is dat u de eerste tien jaar niet de volledige huur voor de grond hoeft te betalen. In het eerste jaar is deze korting 100% en jaarlijks bouwt deze korting af met 10%, zodat in het elfde jaar de volledige grondhuur wordt betaald. Daarmee zijn de woonlasten de eerste jaren fors lager dan bij ‘normale’ koop. Bij een Koop Goedkoopwoning is de koper zelf eigenaar van de woning. Hierdoor blijft de woning betaalbaar voor starters op de koopmarkt.

 

De woning

De woningen kenmerken zich door een eigentijdse, frisse uitstraling met een praktische, ruime indeling. Alle woningen hebben een woonkamer met een open keuken, drie slaapkamers, badkamer en een ruime zolder en zijn maar liefst 5,7 meter breed.

 

Informatieavond Koop Goedkoopwoningen

In januari 2007 organiseert deltaWonen in samenwerking met Van Dorsten Makelaars een informatieavond voor geïnteresseerden. Voor de toewijzing van de woningen zijn voorrangsregels van toepassing.