Het weer: bewolkt

Zwolle – Zondag is het bewolkt en zeer lokaal komt er nog een sneeuwbuitje voor, waarschijnlijk vooral in de noordelijke kustgebieden. De wind waait uit het noordwesten tot westen en dat zorgt vooral in de kustprovincies voor enkele graden dooi. In het oosten blijft de temperatuur net onder 0 steken. In de nacht naar maandag blijft het vlak aan zee licht dooien, maar in het uiterste oosten komt het weer tot matige vorst.

weerfoto_26_december-1.jpg

Ook maandag wordt een meest bewolkte dag zonder veel neerslag. In de kustprovincies ligt de middagtemperatuur tussen +1 en +3. In de rest van het land rond of net onder 0. Dinsdag en woensdag hebben een licht onzekere weersverwachting. Een dooiaanval doet verwoede pogingen vanuit het zuidwesten om ons land te veroveren. Mogelijk valt er wat winterse neerslag en stijgen de temperaturen in het zuiden en westen van het land nog iets. De kans is echter ook groot dat er van deze dooiaanval niets terecht komt en we droog vriesweer hebben deze dagen.

Vanaf donderdag lijkt de wind echt naar de oosthoek te draaien en krijgen we enkele droge winterdagen met in de nachten mogelijk strenge vorst. Goed nieuws dus voor mensen die hopen op een Elfstedentocht!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: bewolkt”

  1. Update:

    In het oosten komen enkele winterse buien voor, plaatselijk valt ook regen met ijzelvorming. In Zwolle is dat zondagavond ook zeker het geval! Verder is het glad door bevriezing en opvriezing. In Drenthe komt plaatselijk dichte mist voor.

Reacties zijn gesloten.