Het weer: kans op sneeuw

Zwolle – Dinsdag trekt een storing gedurende de ochtend naar het noordoosten. In de kuststrook valt (natte) sneeuw, geleidelijk overgaand in ijzel en later regen. Verder landinwaarts valt op de meeste plaatsen droge sneeuw. In de middag lijkt de storing spaak te lopen en heeft erg veel moeite het noordoosten te bereiken. Daar blijft het dan ook lange tijd droog.

weerfoto__thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

Ook de temperatuur loopt daar nauwelijks op en blijft in Groningen steken op -1 of -2 graden. In het zuidwesten van het land is de temperatuur inmiddels opgelopen tot +3 graden en daar valt in de middag dan ook regen. Elders blijft het licht sneeuwen. De wind is matig, aan zee vrij krachtig, en waait uit het zuidoosten. In de avond en de nacht naar woensdag blijft de storing boven ons land liggen. Het is bewolkt en af en toe valt er winterse neerslag. Op de meeste plaatsen liggen de minima rond of net onder het vriespunt. Alleen in het noordoosten daalt de temperatuur tot een graad of 5 onder nul.

Woensdag is er opnieuw veel bewolking en verspreid over de dag valt er (winterse) neerslag. De dooigrens trekt gedurende de dag steeds verder landinwaarts en uiteindelijk komt de temperatuur in grote delen van het land boven nul uit. Alleen in Groningen, Friesland en Drenthe laat de kou zich moeilijk verdrijven en blijft het licht vriezen. De zuidoostenwind neemt af en is zwak, hooguit matig.

Donderdag bouwt zich een hogedrukgebied op boven het Verenigd Koninkrijk. Daardoor komt Nederland in rustiger vaarwater. In eerste instantie ontstaat er nog een noordwestelijke stroming, waardoor er op donderdag in de kustgebieden een enkele bui voorkomt. De kou in het noordoosten blijft hardnekkig, elders is sprake van lichte dooi.

De dagen daarna wordt het droger en neemt de kans op winterse neerslag af. De exacte positie van het hogedrukgebied kunnen de weermodellen slecht inschatten. Daardoor is de temperatuurverwachting tot en met de Jaarwisseling nog behoorlijk onzeker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: kans op sneeuw”

Reacties zijn gesloten.