Ruud Breuls te gast bij “All that jazz”

Zwolle – Ruud Breuls, trompettist van formaat is deze maand in de serie ‘All that jazz’ te gast. Ruud Breuls wordt beschouwd als een van de beste jazztrompettisten van Europa. Als muzikant werkte hij mee aan diverse albums van nationale toppers als Lee Towers, Marco Borsato en Renee Froger.

ruud_breuls.jpg

Vrijdagavond 7 januari staat Ruud Breuls zelf centraal. Hij wordt omringd en begeleid door Jacco van Santen en studenten van ArtEZ. De in Limburg geboren jazztrompettist Ruud Breuls wordt algemeen beschouwd als een van de beste jazztrompettisten in Europa. Hij is solotrompettist bij het Metropool Orkest, hoofdvakdocent aan het conservatorium in Amsterdam en speelt vrijwel alle solo’s op de cd’s van o.a. Marco Borsato en Rene Froger. Met zijn cd ‘Shades of Brown’ werd Ruud Breuls in oktober 2010 genomineerd voor een Edison in de categorie Jazz Nationaal.

Ruud Breuls
Ruud studeerde in 1988 af aan het conservatorium van Amsterdam (voorheen het Hilversums Conservatorium). Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Mike Stern en Jeff.

All that jazz
Onder de titel ‘All that jazz’ begeleiden Zwolse studenten van ArtEZ maandelijks een gerenomeerde gastsolist in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden  begeleidt. ‘All that jazz’ met Ruud Breuls start vrijdag 7 januari om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,00 (voorverkoop) en 7,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)