Pyromaan aan het werk in Zwolle

Foto van auteur

De afgelopen nacht was het weer raak. Ditmaal gingen er zes auto’s op verschillende locaties in vlammen op. Dat lijkt de bevestiging, dat er een pyromaan actief is in Zwolle.

De afgelopen weken gingen er 14 auto’s in brand op. Nu zijn dit er in totaal al 20 geworden. Zaterdagmorgen brandden 6 auto’s uit op de locaties Kamperweg (twee auto’s om 03.17 uur), ’t Streekien (03.31 uur), aan de Van der Capellenstraat (03.55 uur) en aan de Meensliedenlaan (04.10 uur).


Foto’s: Regiozwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Pyromaan aan het werk in Zwolle”

 1. Ik werd vannacht rond 4 uur wakker van de geur van verbrand plastic. >:( Het blijkt wel, ?©?©n van die branden was niet ver hier vandaan bij het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Aan de foto’s op regiozwolle.nl te zien was het niet de v.d. Capellenstraat, maar de Broederschap, het parkeerterrein achter de Edah.

 2. @Gretha

  Gewoon dagwaarde wat je krijgt.
  Het zal je auto inderdaad maar wezen. Tot nu toe zijn het steeds auto’s aan de andere kant van de A28. Tenminste van mij uit gezien. Hoop dat ze de daders pakken voor ze de oversteek gaan maken.
  Weet dat de politie er extra mensen opzet maar het lijkt ze niet te lukken de dader(s) te pakken te krijgen.
  Leef mee met de mensen wiens auto in de fik is gestoken.

 3. Wat een gek(ken).
  Het zal je auto maar wezen, dan ben je flink gedupeerd, want van de dagwaarde kan je mooi geen gelijkwaardige auto kopen.

 4. Nu de branden maar aanblijven houden, heeft politie IJsselland er een rechercheteam van zeven man opgezet.

  Volgens de recherche gaat het bij alle incidenten van de afgelopen weken om brandstichting. Wel is er sprake van meerdere daders met verschillende werkwijzen. De politie vraagt getuigen zich via telefoonnummer 0900-8844 te melden.

 5. Ja ik heb ook gelezen dat er 7 man op gezet is. Misschien klinkt dit een beetje vreemd maar er zijn er 20 gezet op de moord aan het Almeloos kanaal. Kunnen ze dat niet omdraaien???
  Die moord kunnen ze niet meer voorkomen maar hopelijk die autobranden wel.
  Ik moet er wel even bijzeggen dat ik die moord ook verschrikkelijk vindt. Zeker voor de nabestaanden. Dat jullie niet denken dat ik een auto belangrijker vindt dan een mens.

 6. Wel is er sprake van meerdere daders met verschillende werkwijzen.

  Als het maar niet zo’n hype wordt, waarbij de ?©?©n een voorbeeld is voor de ander… :-

 7. Eigenlijk wel minder… Wij wonen nu nog in Oosterbeek en daar zijn twee auto’s in vijf weken tijd van me voor het huis gestolen.
  Nu heb ik weer een nieuwe en de bedoeling is, dat we per 1 april naar Zwolle vertrekken… :-

 8. Je moet echt levenloos zijn wil je dit op je geweten hebben, echt sneu dit. Voor de mensen die het laat gaan maken op de computer vannacht, via pd5hw.nl/p2000 is de p2000 monitor te volgen met brandweermeldingen. Tot nu toe (23:08) zijn er nog geen meldingen

 9. @gretha …. 7 man (m/v) op de brandende auto’s, 20 man (m/v) op de (moord/doodslag/?) van de zwolse woonbootbewoner. Ik vind je vergelijking behoorlijk smakeloos. natuurlijk kunnen ze die dood niet meer voorkomen. Maar de dader moeten ze wel pakken. dat is toch echt wel belangrijker dan die auto’s die in de fik staan.

  die autobranden -> is een beetje mode aan het worden.In tal van steden branden auto’s uit de laatste tijd. Jongelui die horen dat het in andere steden gebeurt en zelf ook stoer willen doen ? Of toch een sicko met teveel lucifers ? Hoop dat politie iets kan doen. Zelf ook allemaal flink opletten ’s nachts….

 10. Niet om het ?©?©n of ander (ik vind de moord niet goed te praten), maar als er door de politie na een aantal brandende auto’s de vraag gesteld wordt of er heel misschien een pyromaan aan het werk is en na een paar meer er 7 rechercheurs op gezet worden en na ?©?©n moord (ik zeg al: valt niet goed te praten) meteen 20 dan vraag ik me ook af wat ze aan het doen zijn en waarom… Natuurlijk vinden we allemaal de moord erger, maar zolang er geen reden is voor aanname van een seriemoordenaar, lijkt me 20 ook wat overdreven ten opzichte van de 7 van een zaak die nog wel gaande is/lijkt te zijn.

 11. @Beuvbos, je richt je tot de verkeerde persoon!!!
  Ik zou het niet in mijn hoofd halen een moordzaak met een auto te vergelijken!!!!!

 12. Groot verschil? Ja
  Zit er ook een groot verschil in iets wat zeer frequent gebeurt omdat de dader op vrije voeten is waarbij de kans op herhaling ?©norm groot is of iets wat (hopelijk en tot dusver blijkbaar) ?©?©nmalig is?
  Zit er ook een groot verschil in gevaar voor de toekomst? Een persoon die iemand gedood heeft hoort achter slot en grendel, daar zijn we het vermoedelijk allemaal wel over eens maar…. de dader(s) van de autobranden zijn nog altijd actief waarbij het zeker niet uitgesloten is dat zo’n autobrand uitloopt in brand van woningen waarbij er m?©?©rdere mensen het leven kunnen laten. Dus zit daar ook verschil in?

 13. Gezien het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt te betreuren, worden er momenteel behoorlijk veel potenti?«le moordenaars vroegtijdig uitgeschakeld.
  Het zal overigens vies tegenvallen hoeveel mensen hun ‘heilige koe’ boven een mensenleven plaatsen. :'(
  Neemt niet weg dat deze pyroma(a)n(en) ook snel uitgeschakeld mag/mogen worden.
  Want als zo’n autobrand overslaat naar een woning waar mensen/kinderen liggen te slapen…

 14. Laten we voor op stellen dat blik maar blik is.
  Maar als je hard gespaard hebt voor dat stuk blik om met dat stuk blik je werk te kunnen doen en het wordt door een ander in de fik gestoken, dan heb je toch een heel erg groot probleem >:(
  Hopelijk wordt de dader heel snel gepakt en laat hij het uit zijn hoofd om hier bij mij in de straat te verschijnen, want ik weet niet wat ik zou doen op het moment dat ik hem zou betrappen…

 15. @ Marianne.
  Ben blij dat jij het beter onder woorden weet te brengen dan ik.
  Dat er in iedergeval iemand begrijpt wat ik bedoel.

  Stond me gisteren dan ook te verbazen over de actie van de politie bij het winkelcentrum in de Aa-landen. Staan ze een beetje fietsers te controleren en niet op de verlichting hoor!! Nee of het een gestolen fiets was. Hadden ze niks beters te doen vraag je je dan af.

  @DeEchte.
  Dan zijn zeker al die fietsers die s’avonds zonder licht rijden volgens jou zeker potentie?«le zelfmoordenaars???

 16. Ja dat weet ik. Zij hebben netzo veel bevoegdheden als de die jongens in vaste dienst hoor. Mijn man is er ook een. Gelukkig stond hij niet te controleren op gestolen fietsen. Soms voel ik wel eens plaatsvervangende schaamte als ik zie waar hij soms voor ingezet wordt. Gelukkig kan hij me vaak ook de andere kant van het verhaal laten zien. Niet dat dat altijd werkt. Ik heb zo mijn mening over wat de politie doet en dan maakt het echt niet uit dat hij in de weekeinden dat blauwe pak aantrekt.
  Helaas hoor ik ook wel eens dingen die ik niet zou willen horen.

Reacties zijn gesloten.