Vertrek wethouder Cees Berkhout

28 gedachten over “Vertrek wethouder Cees Berkhout”

  1. Mooie cartoon, ;D

    het lijkt of hij met zijn portefeuilles als economie, vastgoed en bereikbaarheid van de stad daar een heel eigen invulling aan geeft…

  2. beetje raar, een PVDA’er die jarenlang voor zijn pensioen-premie betaalt en stopt op zijn 65,ste is groot nieuws landelijk….
    Maar over deze VVD’er is niks te lezen in de landelijke dagbladen, terwijl die maar 10 maanden heeft gewerkt voor een wachtgeldregeling…

  3. Wachtgeld kost gemeenten miljoenen 11-11 2010

    Ruim één miljoen euro, in slechts twaalf van de dertig grootste gemeenten, werd in de eerste maanden van dit jaar als wachtgeld betaald aan oud-gemeenteraadsleden.

    Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Rotterdam betaalt het meest, met 220.000 euro. Daarna volgt Zwolle met 170.000 en Eindhoven met 150.000. Het gaat dus om raadsleden die voor de uitgang hebben gekozen.

    Vroegere ministers van Binnenlandse Zaken waren geen voorstander van de regeling, maar lieten die wel in stand. De huidige minister Donner wil dit wel gaan afschaffen. Alleen in Zwolle en Delft hebben de colleges zelf besloten het wachtgeld af te schaffen.

    Ook aan vroegere wethouders wordt wachtgeld betaald. In de eerste negen maanden van 2010 ging dit al om een bedrag van 5,8 miljoen euro. Koploper hier is Apeldoorn, met ongeveer 480.000 euro, gevolgd door Utrecht (380.000) en Zwolle (300.000). Sommige gemeenten hebben de regeling versoberd.

  4. Dit is het gevolg van wethouders die niet uit Zwolle komen .
    De politiek wordt zo niet meer geloofwaardig.

    Ik ben van mening dat een burgemeester of wethouder ook woonachtig moeten zijn in de plaats waar ze werken.

    Dit is geldklopperij en de burger draait hier voor op.

  5. De verplichting om te verhuizen speelde mee, maar is geen hoofdzaak geweest bij zijn besluit en Berkhout denkt geen gebruik te hoeven maken van de wachtgeldregeling. “Ik beschik over een vrij groot netwerk en heb al een aantal afspraken staan en probeer elders snel aan de slag te gaan. Wachtgeld is een prachtig instituut, hoort bij het vak, maar is niet zo geschikt voor mij. Ik gok erop dat Zwolle daar wat mij betreft niet zoveel last van zal hebben.”

  6. do 06 jan 2011, 09:14 | 5 reacties | lees voor
    Helft wethouders weg
    AMSTERDAM – Bijna achthonderd wethouders van de 1480 zijn in 2010 voor, tijdens of na de collegeonderhandelingen tijdelijk of definitief vertrokken.

    Dit blijkt uit het jaarlijkse wethoudersonderzoek van Binnenlands Bestuur. De formatie van de nieuwe colleges na de raadsverkiezingen in maart betekende de vervanging van 685 wethouders. Zeventig wethoudersposten werden wegbezuinigd en dertig wethouders vertrokken vanwege gemeentelijke herindeling.

    telegraaf

  7. Bericht door zusenzo, op 6 januari 2011 om 08:46
    Is hij tegen gewerkt hoe en door wie?

    Als hij aangeeft te verwachten geen wachtgeld nodig te hebben is dat toch juist goed nieuws? Dan hoeft hij toch niet automatisch “tegengewerkt” te zijn?

  8. Vreemd idd evert

    Bericht door evert, op 6 januari 2011 om 00:21
    beetje raar, een PVDA’er die jarenlang voor zijn pensioen-premie betaalt en stopt op zijn 65,ste is groot nieuws landelijk….
    Maar over deze VVD’er is niks te lezen in de landelijke dagbladen, terwijl die maar 10 maanden heeft gewerkt voor een wachtgeldregeling…

  9. Ik vind, dat de VVD uit de partijkas maar wat moet bijdragen aan de “afkoop” van deze blamage hoor.
    De VVD heeft hem toch geschikt geacht en naar voren geschoven?

  10. Stijllozen hebben een stukje:

    Onmogelijke VVD’er krijgt wachtgeld. Parbleu!
    Tien maanden werken, twee jaar wachtgeld. Het kan in Nederland. Dus ook in Zwolle, waar wethouder Cees Berkhout (Dixylandpartij) er geen zin meer an heeft. Adieu amici zegt. Berkhout voelt zich namelijk niet begrepen door de Zwolse raamambtenaren en politici. Ligt aan zijn bestuursstijl, die ook wel als ‘robuust’ wordt omschreven. Leverde in Doorn en Zeist al problemen op, van collega’s die de lokale generaal ongelooflijk niet trokken. In het bedrijfsleven ben je dan een autoritaire schreeuwlillek, die beter iets met dieren kan gaan doen. Een people manager zonder people skills, nog niet in staat de postkamer draaiende te houden. Een tiran met te kleine piemel en te lange tenen. Kortom; een enorme John Nijs. Maar bij de overheid heet dat dus robuust, en schuif je door naar de volgende gemeente, waar je je weer eens lekker onmogelijk kunt maken. RTV Oost stuurt z’n eigen Rutger erop af, om speelse man en uiteraard-zegger Berkhout een plopkap onder de neus te duwen. Dan wordt duidelijk met wat voor robuust type we hier te maken hebben. Reporter: “Kunt u zich voorstellen dat mensen zeggen, Berkhout komt hier een paar maanden naar Zwolle en doet even een beetje wethoudertje zijn?” Antwoord van zijne excellentie: “Da’s het niveau van kroegtafels”. Om vervolgens zelf grif toe te geven dat het allemaal zijn eigen fout is. Maar hij NIET afziet van zijn wachtgeld. Want iets met afbreukrisico ofzo. Meneer is wel op zoek naar een nieuwe functie; suggesties in de vacaturebank die comments heet. Referenties op aanvraag.

    de link

  11. Twee jaar wachtgeld, waarvan het eerste jaar 80% van de wedde wordt uitbetaald en het tweede jaar 70% wordt uitbetaald.
    Samen is dit ??138.654 bruto! (voor twee jaar).

    En daar gaat weer een lading geld naar een niet presterende bestuurder….

  12. Het moet gezegd worden:de lokale partij van “De Mediawaarde” weet wel hoe ze de pers moet bereiken! ZwArt weg, maar de VVD mag blijven.

  13. Maarten, euh…
    Ik ben met je eens, dat 10 maanden werk te kort is voor 2 jaar wachtgeld….
    Maar in feite is het gewoon het opbouwen van ww….

  14. Berkhout heeft volgens de regels recht op wachtgeld.
    De Zwolse burger heeft recht op een geactualiseerde opgave van wachtgeldkosten.
    . Ben benieuwd hoe dit de spuigaten uitloopt …

  15. Bericht door henk, op 6 januari 2011 om 14:46
    hou rekening met de vekiezingen voor de provincie op 2 maart2011
    dus geen vvd

    Ik vind het jammer, dat het dit keer om de VVD gaat, maar ik moet je wel enigszins gelijk geven. DIT is het moment om op partijen te letten! Niet 2 weken voor de verkiezingen!

Reacties zijn gesloten.