Verkeersveiligheidsdag Zwolle voor jong en oud

Foto van auteur

Onder de naam ‘Veiligheid maak je samen’ organiseert Rijscholen Vereniging Zwolle (RVZ20) op zaterdag 31 maart 2007 in samenwerking met de gemeente Zwolle ‘Verkeersveiligheidsdag Zwolle’. In de IJsselhallen van 9.30 tot 16.30 uur kunnen jong en oud deelnemen aan verschillende activiteiten. Hiermee wil de organisatie mensen bewuster maken van verkeersveiligheid. Wethouder van verkeer en vervoer Janco Cnossen verricht de openingshandeling. De entree, de deelname aan de activiteiten en parkeren zijn gratis!

Tijdens de verkeersveiligheidsdag zijn een heteluchtballon van BOB en een vrachtauto van Parijs-Dakkar aanwezig. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd zoals een springkussen, skelterbaan, geschminkt worden en driewielerbaan.

Op het programma staan de volgende activiteiten:

–          Instaprit: rijinstructeurs geven een proefles voor deelnemers ouder dan 18 jaar.

–          Rijsimulator: een rit door de virtuele wereld in de rijsimulator die beschikbaar is gesteld door het ROVO (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel).

–          Rijvaardigheidsrit: een rit maken met een rijinstructeur waarna het resultaat uitvoerig wordt doorgenomen.

–          Slipbaan: men kan een proefles nemen van een slipcursus.

–          Zuinigheidsrit: tijdens een vastgestelde rit van 20 minuten wordt verteld wat een bestuurder beter wel of niet kan doen om zo min mogelijk brandstof te verbruiken.

–          Motoropstaprit: kennismaken met het rijden op een motor.

–          Brommeropstaprit: zelf rijden op een brommer.

–          Vlaggenwedstrijd: Zwolse scholen doen mee aan de vlaggenontwerpwedstrijd.

–          Theorietest: een theorietest oefenen.

–          Kantelsimulator: met behulp van een simulator kunnen bestuurders en passagiers worden getraind om op een zo veilig mogelijke wijze een gekantelde personenauto te verlaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Verkeersveiligheidsdag Zwolle voor jong en oud”

  1. daar mag dan die taxi-chauffeur die me afgelopen nacht geen voorrang verleende en mij ‘de vinger’ gaf als verantwoording dan ook eens gaan buurten…

  2. En menig buschauffeur die ook niet schijnen te weten wat een 30-km-zone betekent ?©n wat verkeer van rechts precies inhoudt (dagelijkse kost hier in de wijk)

Reacties zijn gesloten.