Project ‘Ik werk in mijn stad’ vandaag van start

Zwolle – Alleenstaanden zonder startkwalificatie volgen opleiding Landstede. Maandag 10 januari is het nieuwe project ‘Ik werk in mijn stad’ gestart. Een initiatief van Travers Welzijn, WijZ, Gemeente Zwolle en Landstede.

Het project duurt in totaal een jaar en richt zich op alleenstaanden uit Zwolle zonder startkwalificatie. Dit project biedt de deelnemers een kans om een opleiding te volgen wat uiteindelijk zal leiden tot een vervolgopleiding of een baan.   Na het succesvolle project ‘Ik werk in mijn wijk’ waar alle deelnemers afkomstig waren uit de Zwolse wijk Diezerpoort is gestart met een vervolg. Bij het vorige project zijn er van de zestien deelnemers, twaalf geslaagd die allemaal zijn doorgegaan met een opleiding of aan het werk zijn. Verschil met het eerste project is dat het nu wordt verbreed naar alle andere wijken uit Zwolle terwijl voorheen alleen de wijk Diezerpoort betrokken was. Voor de deelnemers is het lastig om via het reguliere traject een opleiding te volgen. Dankzij dit project is dat wel mogelijk vanwege de extra begeleiding die ze krijgen.  

Opleiding
Na een voortraject van zes weken, start na de voorjaarsvakantie de opleiding. Travers Welzijn zal actief zijn in het begeleiden van de deelnemers en WijZ helpt ze bij hun stage. De opleiding, Helpende Zorg en Welzijn, wordt gevolgd bij Landstede aan de Fuchsiastraat. Ze gaan één dag per week naar school en zijn twee dagen per week op hun stageadres. Uiteindelijk hopen we dat dit project net zo succesvol zal zijn als het eerste project, verklaart Ria Blokzijl, Programmamanager bij Landstede.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)