Help uw kind kiezen

Zwolle – A.s vrijdag 14 en zaterdag 15 januari houdt het Deltion College haar open dagen. Nieuw dit jaar zijn voorlichtingsrondes speciaal voor ouders. Het kiezen van de juiste mbo-opleiding is voor jongeren niet altijd even gemakkelijk. Bij de juiste keuze spelen ook ouders een grote rol. Zij kennen hun kind als geen ander en weten wat het kind kan en waar het goed in is. Goed kiezen beperkt de kans op uitval.

Om ouders te ondersteunen geeft het Deltion College daarom de komende maanden 5 keer een gratis workshop. Centraal in deze workshops staat de vraag hoe ouders hun kind gericht kunnen begeleiden in de zoektocht naar de juiste opleiding. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: hoe verloopt het keuzeproces bij uw kind (puberbrein), welke rol kun je als ouder(s) spelen in dat keuzeproces, welke middelen zijn daarvoor beschikbaar en wat is de rol van het voortgezet onderwijs en het mbo bij het maken van een goede keuze.

Als voorproefje op deze uitgebreide workshops worden ouders tijdens de open dagen bijgepraat door loopbaanadviseurs van het Studenten SuccesCentrum. In deze voorlichtingsrondes wordt uitleg gegeven over de begeleidings- en zorgstructuur binnen het Deltion College en krijgen ouders al vast handvatten aangereikt om hun kind(eren) te helpen kiezen.

Het maken van de juiste studiekeuze gebeurt laat en onbewust, blijkt uit een onderzoek ‘Kiezen kun je (stimu)leren’, gehouden door Stichting Alexander, in opdracht van o.a. JOB, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs. Uit het rapport blijkt ook dat ouders meer moeten worden betrokken bij het keuzeproces van hun kinderen.

Deltion College streeft er naar dat elke student op de juiste plek terechtkomt binnen de school. Met de ouderworkshops wil de school uitval tijdens de studie te voorkomen.

De voorlichtingsrondes vinden plaats op vrijdag om 15.00 uur, 16.00 uur en 19.30 uur en op zaterdag om 11.00 en om 12.30 uur. Na afloop van deze rondes kunnen ouders intekenen op gratis workshops, die worden gehouden op 15 februari, 15 maart, 12 april, 17 mei en op 14 juni. Voor meer informatie: Anita Tuinstra, communicatieadviseur Deltion College, 06-52 62 47 24

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)