Harley-Davidson voor Deltion

Zwolle – De afdeling Motorvoeruigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek van het Deltion College is sinds kort de trotse eigenaar van een Harley Davidson VRSCDX Night Rod Special. De Harley is als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld door Harley-Davidson Benelux.

p1040946.jpg

Harley-Davidson Benelux vindt het belangrijk om te investeren in het verhogen van de kennis van studenten ten aanzien van Harley-Davidson producenten. Het bedrijf heeft afgelopen jaar aan alle Regionale Opleidingcentra (ROC) in Nederland met een motorfietstechnicusopleiding een Harley geschonken.

De werkplaats vormt het kapitaal van Harley-Davidson. De monteurs krijgen dan ook voortdurend trainingen aangeboden, zodat ze de gewenste kwaliteit kunnen en blijven leveren. Ook de leraren van het Deltion College hebben een tweedaagse training gevolgd. Tijdens deze training kwam naast de techniek van de Harley-Davidson VRSCDX Night Rod Special, de filosofie van Harley-Davidson Benelux aan bod.

De geschonken motorfietsen betreffen allen beursmodellen. De Harley-Davidson VRSCDX Night Rod Special is dan ook geen standaard motorfiets, maar één met veel accessoires. “Hopelijk sleutelen de studenten de Night Rod helemaal op, zodat we over een paar jaar een nieuwe kunnen plaatsen,” aldus Ed Anderson, Aftersales Manager bij Harley-Davidson Benelux. Deltion vindt het belangrijk dat studenten tijdens hun opleiding met de nieuwste technieken leren werken. Samenwerking met het bedrijfsleven is om dit doel te realiseren van groot belang.

Deltion biedt de opleiding Motorfietstechnicus aan via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat de studenten vier dagen per week bij een bedrijf werkzaam zijn en één dag per week naar school gaan. Tijdens deze lesdag krijgen de studenten bijvoorbeeld meet-, sleutel- en diagnose opdrachten ten aanzien van de Harley voorgelegd. Onder de huidige Deltionstudenten zit ook een Harleyfan. “Harley onderscheidt zich door het geluid van de motoren en het gevoel van rijden”, aldus de eerstejaarsstudent Motorfietstechniek. Tijdens de overhandiging is gelijk een match gemaakt tussen deze student en Harley, voor een eventuele werkplek. Kortom, een win-win situatie voor Harley, Deltion en de student.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)